Tussay a mezőny leggyengébb autójával nyert

Vágólapra másolva!
2010.10.07. 10:27
null
A Pro és a Street ligában is csak a záró futamban dőlt el a bajnoki cím (Fotó: drift.hu, Jámbor András Zoltán)
Címkék
A drifteseknél a Pro ligában Tussay Zsolt, a Street ligában Galacs Gábor nyerte a tököli záró futamot, míg összetettben Szerencsés István és Szombati Zsolt lett a bajnok. A hétvége vesztese Varga Tamás volt, a legnagyobb meglepetést az újonc Nagy Gergő szerezte.

Szöllősi Tibornak viszont csak hajszálon múlott, hogy ne ő vigye haza a bajnokság legfényesebb érmét. A terv megbukott, ugyanis a hétvégén megállíthatatlan és a Pro-mezőny leggyengébb autójával rendelkező Tussay Zsolt, azaz „Zeusz" megnyerte a záró futamot.

Az idei szezonzáró Drift-futam igazi izgalmakat hozott, de ez nem is volt meglepő, hisz mindkét osztályban nyitott volt még a bajnoki cím sorsa. A nagy vesztes mindenképpen Varga Tamás, alias „Puci", hiszen egyetlen méter megtétele nélkül abszolválta az utolsó fordulót. Már az autója trélerről történő levétele után kiderült, hogy komoly műszaki gond lépett fel, így nem állhat rajthoz a versenyen.

A szerb bajnok Bojan Kurbalija is beleszagolt a hazai bajnokság levegőjébe és bizony olyannyira eltökélt a 2011-es folytatásra, hogy már most komoly fricskát dobott a magyar huszárok orra alá.  Egészen a döntőig menetelt, de Zeusz tudásának megdöntésében még az autójába szerelt nitró sem segített. Hiába, erre mondják azt, hogy nem minden a technikán múlik.

A harmadik helyen óriás lapjával a Pro liga újonca, Nagy Róbert végzett, aki nagy meglepetést okozott szinte minden ellenfelének. Mindez végeredményében azt jelenti, hogy bár Szerencsés István már a TOP 8-ban elvérzett, azonban előnyét megtartotta a bajnokságban, így 2010-ben joggal ünnepelheti bajnoki címét.

 

Nem győzzük ismételni, hogy a Street liga pilótái minden egyes versenyen borzasztóan durván autóznak. Általában a fordulók TOP 8-as mezőnyének teljesítménye gyakorlatilag egy szinten mozog, tudásukat csak a felsőbb rangúság jelzője, azaz a „Pro" szó különbözteti meg a másik osztálytól.

Persze, a versenyzők itt még nem tsuisoznak (páros csata), de egész biztos, hogy nem lenne gond itt már azzal sem. A hétvégén sok versenyzőnek volt még matematikai esélye a bajnoki cím megszerzésére, és sokak számára külön örömet jelentett, hogy ismét pályán láthattuk Kalbantner Gézát, aki egy év kihagyása után is ugyanúgy fűzte és tervei szerint jövőre újra a profik életét keseríti majd meg.

Ebben az osztályban a gyenge autókkal rendelkezők közül az óriási tehetségnek tartott Dely Domonkos a harmadik, míg Galacs Gábor az első helyen végzett az ob záró futamán. Nagy Gergő neve ismeretlen volt mindenki számára, talán egy másik univerzumból pottyant ide, de kár lett volna tehetségét tovább rejtegetni, ugyanis a döntőben alig maradt el Galacstól.

Bár Szombati Zsolt nem érezte annyira ezt a záró fordulót, kétszer el is hajította versenyautóját, azonban a TOP16-ba való bejutásával elegendő pontot szerzett, hogy bajnoki elsőségét megőrizze. Bár nagyon kicsin múlt, de sikerült neki és mindenképpen megérdemelt az egész évi teljesítménye alapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik