Túraautó-vb: Michelisz a 2. helyről rajtol a 2. futamon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.24. 18:59
null
Michelisz Norbert számára a második vasárnapi futam lesz igazán érdekes (Fotó: Zengő Motorsport)
Michelisz Norbert a 2. rajtkockából indul a túraautó-vb salzburgi állomásának második versenyén, miután az időmérő második szakaszában a 9. lett. Az idén először legyőzték a Citroëneket a kvalifikáción, de Gianni Morbidelli nem sokáig örülhetett, ugyanis öt rajthelyes büntetést kapott.

A Salzburgringen a hosszú egyenesek miatt a motorerőé a főszerep, ha ennek híján vannak a versenyzők, a szélárnyék kihasználásával lehet egy kicsit taktikázni. Így most a négy hondás összefogott, és egy jól kidolgozott tervnek köszönhetően mind a négyen bekerültek a legjobb tízbe. A pole Gabriele Tarquinié lesz.

Michelisz helyzetét kissé nehezítette, hogy az időmérő első harmadában a szerelőcsapat technikai problémát fedezett fel a jobb első keréknél, amit szerencsére sikerült orvosolni a második harmad előtt.

„Elégedett vagyok, a hétvége előtt valami hasonlóban reménykedtem – mondta Michelisz. – Célunk az volt, hogy bekerüljünk az első tízbe, és a kilencedik hely végül eggyel jobb lett, mint amire számítottam. Tudom, hogy ez furán hangzik, de már a második kimenetelnél próbáltunk arra játszani, hogy a tizedik legyek, csupán azért, hogy a holnapi második futamon az első helyről rajtolhassak, ami sajnos nem jött össze. Mindenesetre pozitívum, hogy második futamon négy Honda indul az első két sorból. Így ezen a futamon reális esélyünk van az erős pontszerzésre.”

A legjobb ötbe az állandó Citroën-trió mellett Tom Coronel és Morbidelli jutott Chevrolet-val, s az olasz meg tudta nyerni a záró szakaszt. Csakhogy a sportfelügyelők öt rajthellyel hátrébb sorolták, miután kiderült, hogy az első szakaszban sárga zászlós figyelmeztetés figyelmen kívül hagyásával érte el a legjobb körét.

Az első versenyen így Yvan Muller és Sébastien Loeb indul az első sorból.

Az első verseny 10 órakor kezdődik (Tv: Eurosport), a második 13.45-kor (Tv: Duna).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik