Túraautó: Michelisz dobogóval zárta az idényt, privát bajnok!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.27. 21:20
null
Michelisz Norbert lett a legjobb, nem gyári autóval induló pilóta (Fotó: AFP)
Michelisz Norbert a harmadik helyen zárta a túraautó-világbajnokság utolsó, Katari Nagydíjának második futamát, így privát bajnokként végzett.

 

Az első futamon Michelisz a rajtnál egy helyet visszaesve a hetedik pozícióban haladt, majd visszacsúszott a nyolcadikra, de nem sokkal később újra a hetedik volt – ezt pedig nem is igazán veszélyeztették a társak.

Az élen eközben világbajnokhoz méltó módon versenyzett az argentin José María López, aki folyamatosan növelte az előnyét, de a másodikként köröző Mahdi Bennanira sem tudtak közeledni a társak, így a dobogó egyetlen kérdése az utolsó körökben a harmadik hely sorsa volt – végül Hugo Valente maga mögött tartotta az utolsó nagydíján versenyző Sébastien Loeböt.

A második futamon az 5. helyről indult, az első kanyart pedig már a negyedik pozícióban várta és ki-ki lesegetett a harmadik helyért – sikertelenül. A kör végén bejött a biztonsági autó, amely csak az 5. kör után jött ki, Michelisz pedig alaposan beragadt az újraindításnál.

Az első rajtnál bemozduló John Filippit Yvan Muller megforgatta, így Michelisz feljött a harmadik helyre, és tapadt Ma Csing Huára, illetve próbálta maga mögött tartani Loeböt – sikerrel. A magyar versenyző végül a harmadik lett, így pedig övé lett a privát bajnoki cím (Yokohama trophy).

TÚRAAUTÓ-VILÁGBAJNOKSÁG (WTCC)
KATARI NAGYDÍJ – AZ IDÉNY UTOLSÓ FUTAMA

Az 1. futam végeredménye
1. José María López (Citroën) 24:33.158 perc
2. Mehdi Bennani (Citroën) +7.631 másodperc
3. Hugo Valente (Chevrolet) +11.774
4. Sébastien Loeb (Citroën) +12.717
...
7. Michelisz Norbert (Honda) +20.064

A 2. futam végeredménye
1. Yvan Muller (Citroën)
2. Ma Csing Hua (Citroën) +5.264
3. Michelisz Norbert (Honda) +6.340
4. Sébastien Loeb (Citroën) +7.243

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik