HIRDETÉS
MTI 2011.10.25 12:58 Frissítve: 2014.11.27 01:34

Tereprali: Szalay két év kihagyás után újra ott lesz a Dakar rajtján

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős két év kihagyás után újra indul a Dakar-ralin, amelyet január 1–15. között ismét Argentínában és Chilében, valamint új helyszínként Peruban rendeznek meg.

Szalay Balázs ismét a Dakarra készül (fotó: dakar.hu/Bibliák István)

 

A keddi budapesti sajtótájékoztatón Szalay Balázs elmondta, hogy az Opel Dakar Team egy versenykamiont is indít a 2012-es viadalon (a szabályok szerint az útvonalon csak versenyzőtárs segíthet, így a Darázsi Zsolt vezette legénység a "mentőangyal" szerepet tölti be) és a csapatot egy szervizkamion segíti a több mint kilencezer kilométeres úton.

„Már nagyon vágytam arra, hogy újra eljussak Argentínába és Chilébe, illetve Peruba, ahol még sohasem jártam – fogalmazott a pilóta, aki első magyar autóversenyzőként ért célba a sivatagi viadalon, melyen eddig tíz alkalommal vett részt, s hatszor ért célba. – Tudom, sokan kinevetnének, ha azt mondanám, hogy első szeretnék lenni, pedig így van, az ember mindig nyerni szeretne. Persze, nem ez a realitás, a BMW-gyári csapat a verseny legfőbb esélyese, de mi is szeretnénk ott lenni valahol a közelében, a top tízbe jutást tűztük ki célul.”

A világ legnagyobb és legnehezebb terepraliversenyének mezőnye Mar del Platából rajtol és Limában ér célba. Öt szakaszt rendeznek Argentínában, ötöt Chilében és négyet Peruban. A résztvevők az első napokon a pampákon száguldanak, majd átkelnek az Andokon, ahol a világ legszárazabb sivatagja, az Atacama várja őket. Ezt követően megint északnak veszik az irányt, hogy az utolsó napokon – a viadal történetében először – Peruban is versenyezzenek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Szalayék mellett egy másik magyar kettős, a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős is megpróbál eljutni az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig.

A Dakar-ralit 2009 óta rendezik Argentínában és Chilében, annak következményeként, hogy terrorfenyegetettség miatt 2008-ban törölni kellett a versenyt az eredeti helyszínen, Afrikában.

SIVATAGI SHOW MAGYAROKKAL DÉL-AMERIKÁBAN

 


 

 

 

 

2019.03.08 13:07:25

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Adatbankunkban nyomon követhetik az idény közben a sorozat eredményeit.

2019.02.16 23:07:10

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

„Számomra egy szép kihívás bebizonyítani, hogy ebben a korban is lehet valaki versenyképes.”

2018.11.15 13:12:44

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Európa legnépszerűbb crossoveréhez teljesen új benzines hajtásláncok érkeztek. (x)

2018.11.11 23:41:20

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Az utolsó métereken dőlt el a futamgyőzelem és az abszolút bajnoki cím sorsa a nyíregyházi idényzárón.

2018.10.25 13:13:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Ez a negyedik, Sunderlandben gyártott modell, mely elérte az egymilliós darabszámot (x).