Szilveszter-rali: cseh siker a jubileumi versenyen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.29. 14:48
A rendezők korábbi közlésével ellentétben mégis a cseh Ondrej Bisaha, Petr Tesinsky páros nyerte meg a jubileumi, 20. alkalommal megrendezett és szombaton befejeződött Szilveszter-ralit.

A javarészt a Hungaroring területén kijelölt, hat gyorsasági szakaszból álló, több mint 50 kilométeres pálya teljesítése után eredetileg a cseh Bisaha, Tesinsky kettőst hirdették ki győztesnek. Mögöttük a Velenczei Ádám, Szedő Csaba duó lett a második, míg a harmadik helyen az ifjabb Kiss László, Nyirfás Yulianna kettős végzett. A két magyar páros az utolsó gyorsasági szakaszon egyformán 15 másodperces büntetést kapott.

Később a cseh duót pályaelhagyás miatt 30 másodperces büntetéssel sújtották, így ekkor Velenczeiéket hirdették ki győztesnek. Estefelé azonban kiderült, hogy egy ízben ők is elhagyták a kijelölt pályát, ezért utólag 15 másodperces büntetést kaptak, így végül mégis a csehek ünnepelhettek.

A 20. Szilveszter-ralin hat országból több mint 200 – a magyarokon kívül cseh, osztrák, lengyel, szlovák és német – versenyzőpáros állt rajthoz.

A hagyományos óévbúcsúztató ralin a szervezők 11 kategóriában hirdettek győztest, és Garamvölgyi Zoltán főszervező szerint minden szempontból sikerrel zárult a rendezvény.

„Köszönjük a közönségnek, hogy komolyabb probléma nélkül meg tudtuk rendezni az eseményt, hiszen több ezer néző volt jelen a helyszínen, és mindvégig nagyon fegyelmezetten, az előírásokat betartva követték figyelemmel a versenyt” – nyilatkozta az MTI-nek Garamvölgyi.

Hozzátette, hogy az időjárás szombat reggelre virradóra „nem volt kegyes” a szervezőkhöz, a kijelölt gyorsasági szakaszok nagy részén ugyanis jegesre fagyott a burkolat.

„A Hungaroring aszfaltját nem lehet sózni, ezért máshogyan kellett megoldanunk a problémát, ami egy kis csúszással járt, ennek ellenére sikerült időben befejeznünk a programot” – mondta a főszervező.

Szilveszter-rali (6 gyorsasági szakasz, 52.9 km)
1. Ondrej Bisaha, Petr Tesinsky (cseh, Skoda Fabia R5) 36:34.1 perc
2. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Skoda Fabia R5) 8.4 másodperc hátrány
3. ifj. Kiss László, Nyirfás Yulianna (Ford Fiesta R5) 45.1 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik