Szenzációs igazolásokkal tér vissza a Dakarra a Peugeot

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2014.03.26. 18:45
null
Carlos Sainz (balra) és Cyril Despres ütős csapatot alkot majd
A kétszeres ralivilágbajnok és egyszeres Dakar-győztes Carlos Sainz, valamint (és ez az igazi meglepetés!) a motorosból jövőre autóversenyzővé avanzsáló, ötszörös Dakar-győztes Cyril Despres vezeti a Dakarra visszatérő Peugeot versenygépét a jövő évi Dakar-ralin.

 

Pumák, kondorkeselyűk, lámák… – és mostantól oroszlánok. A Peugeot ugyanis bejelentette: majd’ negyedszázad után visszatér a világ leghosszabb terepraliversenyére, a Dakarra. S ha már visszatér, az oroszlános márka nem aprózza el, két nagyágyút szerződtetett.

Ugye pletykák már voltak azzal kapcsolatban, hogy visszatér a márka (a legendás Stéphane Peterhansel neve is felvetődött, de neki ki kell töltenie minis szerződését), és most az is kiderült, a Peugeot 2008 DKR típusú autót (amelyről úgy hírlik, talán buggy lesz) a kétszeres ralivilágbajnok és egyszeres Dakar-győztes Carlos Sainz, valamint (és ez az igazi meglepetés!) a motorosból jövőre autóversenyzővé avanzsáló, ötszörös Dakar-győztes Cyril Despres vezeti.

A márkának legendás története van a Dakaron: az Ari Vatanen, Jacky Ickx és Juha Kankkunen fémjelezte csapat főnöke annak idején a jelenlegi FIA-elnök Jean Todt volt, aki egyszer pénzfeldobással döntött arról, melyik versenyzője nyerjen. Szép és diadalmas idők voltak, ezeket akarja visszahozni a gyár.

„Évekig versenyeztem a Peugeot-pilóták ellen, úgyhogy tudom, ha ez a gyár belekezd valamibe, azt teljes erőbedobással teszi. Én is ilyen vagyok. S ha ehhez még hozzávesszük, mennyire szeretem a Dakart, érthető, hogy nem tudtam nemet mondani, amikor megkerestek” – mondta Sainz.

„Motorosként napi tíz órát állsz a versenygépeden, s ez idő alatt számtalan váratlan eseményre kell reagálni. Az, hogy egy motorosból előbb-utóbb autós lesz, szerintem természetes folyamat. Büszke vagyok, hogy lehetőséget kaptam a Peugeot-tól, és nem adok magamnak túl sok időt – gyorsan fel kell vennem a tempót" – tette hozzá Despres.

Jó kis csapat lesz ez!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik