MotoGP: Quartararo átesett a tűzkeresztségen, lesz-e győzelem?

KOVÁCS NIKOLETT (BARCELONA)KOVÁCS NIKOLETT (BARCELONA)
Vágólapra másolva!
2019.06.16. 08:34
null
Jerezben Fabio Quartararo a legfiatalabb királykategóriás poleman lett (Fotó: Kovács Nikolett)
Jerezben Fabio Quartararo a legfiatalabb királykategóriás poleman lett, tegnap pedig a második rajtelsőségét is megszerezte a Katalán Nagydíj helyszínén. Ha ma győzni tud, akkor elveszi a legfiatalabb királykategóriás győztes címet is Marc Márqueztől.

„Nem az az elsődleges célom, hogy legyőzzem Márquezt, hanem hogy tanuljak tőle. Tíz nappal a műtétem után pole-ban lenni igazán különleges dolog. Ráadásul míg a jerezi gyors körömet Franco (Morbidelli – a szerző) mögött futottam, a mostanit egyedül. Hogy gondolok-e a győzelemre? Persze, hiszen versenyző vagyok. De először a top 5-ben kell végezni, aztán a pódiumon és végül a győzelmet is elérve. Türelmesnek kell maradnunk, az első és legfontosabb, hogy jól sikerüljön a rajtom” – mondta tegnap a 20 éves francia, aki szombaton átesett egy újabb tűzkeresztségen.

Amióta ugyanis fellépett a MotoGP-be, még egyszer sem bukott, egészen a tegnap reggeli szabadedzésig. Pedig több mint 6200 kilométert tett meg a Yamahával, beleértve minden privát és hivatalos tesztet, edzést, időmérőt és az eddigi hat futamot.

Ezzel pedig egy újabb teher ment le a válláról.


Nagy kérdés azonban, hogy mire lesz képes Quartararo és a többi yamahás pilóta, akiknek, úgy tűnik, idén egyelőre csak az egykörös tempójuk versenyképes igazán.

Ahogy arról tegnapi cikkünkben is beszámoltunk, Maverick Vinalest ráadásul három hellyel hátrébb sorolták, mert túl korán kezdett ünneplésbe az időmérő végén.

Az eset ebben a videóban látható:


Hogy mik történtek még az időmérő napján, és hogyan nyilatkoztak a pilóták, az kiderül munkatársunk helyszíni videójából.

A helyszínről a Nemzeti Sportot tudósítja: Izsányi Szabolcs, Kovács Nikolett

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik