MotoGP: Vinales bajban, Márquez Lorenzónak is büntetést adna

KOVÁCS NIKOLETT (BARCELONA)KOVÁCS NIKOLETT (BARCELONA)
Vágólapra másolva!
2019.06.15. 19:55
null
Vinales kér elnézést Petruccitól (Fotó: Hantos László)
Címkék
Tévedni emberi dolog. De sajnos van az a helyzet, amikor hiába nem szándékosan szegünk meg egy szabályt, az a tényen magán még nem változtat. Szabályszegés esetén pedig nem lehet elkerülni a büntetést – általában.

 

Így járt ma Maverick Vinales is, aki az időmérő végéhez közeledve azt hitte, hogy már leintették, így egykerekezésbe kezdett, és bőszen integetett a nézőknek. A 9-es kanyarban azonban nagy tempóban érkezett Fabio Quartararo és Danilo Petrucci is, akik még javítani szándékoztak legjobb körükön, de az út közepén az ünneplő Vinales-be botlottak.

„Quartararo tényleg nagyon közel volt, egy hajszálon múlott, hogy kikerülje Maverick-ot. Nekem egy fél másodperccel több időm volt reagálni és kitalálni, hogy Maverick merre megy majd, de így is nagyon veszélyes helyzet volt” – mondta Petrucci az esetet követően.

„Szerintem én vagyok az a versenyző, aki a legtöbbet jár a versenyigazgatósághoz, de nem azért, mert reklamálni szoktam, hanem mert általában ellenem tesznek panaszt. Nem vagyok a büntetések híve, de ha ez velem történt volna, akkor már mindenki reklamálna.”

„Ha megnézem a köridőket, akkor nem voltak gyorsak, nem a legjobb körük volt. Igen, valóban hibáztam, azt hittem, hogy már leintettek. De sok más versenyző is hibázott már más pályákon. Ha megbüntetnek, akkor a többi versenyzőt is meg kellene büntetniük” – nyilatkozta Vinales az időmérőt követő sajtótájékoztatón, amikor még nem született döntés az eset kapcsán.

Nagyjából fél órával később Vinales csak ennyit írt a Twitteren: 3 rajthelyes büntetés.


Egyébként nem kell még csak másik pályára sem mennünk ahhoz, hogy felidézzünk egy hasonló esetet, sőt még a nap is ugyanaz.

Jorge Lorenzo ugyanis csapattársát, Marc Márquezt akadályozta a harmadik szabadedzés végén. „Amikor tavaly én mentem lassan a pálya közepén két alkalommal, mind a kétszer megbüntettek. A harmadik szabadedzés utolsói percei olyanok, mintha időmérő lenne. Nyilván nem direkt ment a pálya közepén – legalábbis remélem, hogy egyetlen versenyző sem tesz ilyet szándékosan – de mindenkinek egyenlő büntetés járna érte” – mondta Márquez.

Lorenzo persze másképp látta az esetet, mivel az első kanyarban már hibázott, ezért azt a kört elengedte, és próbált lehúzódni az ideális ívről, ami nem mindig könnyű, és most neki sem sikerült.

A lényeg, hogy Fabio Quartararo és Marc Márquez mellett Franco Morbidelli állhat fel holnap az első sorba Vinales büntetése után. Valentino Rossi a negyedik, Andrea Dovizioso pedig az ötödik helyre lépett előre.

A helyszínről a Nemzeti Sportot tudósítja: Izsányi Szabolcs, Kovács Nikolett

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik