MotoGP: Olyan, mint Stoner ellen 2008-ban – Rossi

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.09.25. 13:40
Ha nagy dráma nem történik, Valenciában dőlhet el a MotoGP világbajnoki cím sorsa. Brno után még pontegyenlőség volt Jorge Lorenzo és Valentino Rossi között, két esős futamot követően azonban ismét 23 pont (azaz majdnem egygyőzelemnyi) az olasz előnye.


Végig kiélezett csatát vívhatnak Rossiék (Fotó: Kovács Nikolett)
Végig kiélezett csatát vívhatnak Rossiék (Fotó: Kovács Nikolett)

Nem kérdés, hogy száraz körülmények között Lorenzo a gyorsabb az idén, de Rossi a tapasztaltabb (és sokszor a szerencsésebb) pilóta, kérdés, hogy jelen esetben melyik ér többet, és melyiket lehet bajnoki címre váltani.

„Igen, valóban voltak peches pillanataim hol a sisakkal, hol az időjárással, de Misano kapcsán nem beszélhetünk balszerencséről, ott én hibáztam, amikor nem jöttem ki időben” – mondta Lorenzo.

A Doktort ismerve nemcsak a pályán, de azon kívül is mindent megtesz, hogy Lorenzóra helyezze a nyomást. Hogy ez a harc-e a legnehezebb a karrierje során, arról így nyilatkozott.

„Jorge ellen nem könnyű, mert szinte minden pályán, minden edzésen nagyon gyors. Ha hasonlítanom kell, akkor nyilván a vele folytatott küzdelem volt ilyen 2009-ben, vagy Stoner ellen 2008-ban. A legnagyobb különbség az utóbbi kapcsán, hogy Stoner más motoron ült. Biaggival és Gibernauval más volt a helyzet, mert gyorsabb voltam, mint ők, fordított volt a helyzet, mint most. De kétséget kizárólag ez a legnehezebb küzdelem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik