MotoGP: Márqueznek a hajnali kutyasétáltatás lett a veszte

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.08.06. 22:15
null
Marc Márqueznek a hajnali kutyasétáltatás lett a veszte (Fotó: AFP)
Elérkeztünk az első hármas etaphoz az idei szezonban. Most hétvégén Brnóban, majd a következő két hétvégén a Red Bull Ringen köröznek a világ legjobb gyorsaságimotoros-versenyzői, kivéve Marc Márquezt.

A nap első nyilatkozatát a Repsol Honda csapatfőnöke adta a helyszínen tartózkodó televíziós társaságoknak.

„Egy hatalmas ablakot (amely akkora volt, mint egy nagyon nagy ajtó) nyitott ki éppen, amikor hirtelen fájdalmat érzett a karjában. Az orvosok sosem figyelmeztettek minket, hogy a lemez eltörhet. Ha ezt tudjuk, akkor talán nem ment volna vissza Jerezbe (Marc), vagy a Honda nem hagyta volna őt motorozni” – mondta Puig, aki hozzátette, most végre olyanok is esélyhez jutnak, akik egyébként nem...

Abban mindenki egyetért, hogy a bajnokság és a bajnoki cím nem ér majd kevesebbet a nyolcszoros világbajnok távollétében, de számos ellenfele azt is elmondta, sajnálják, hogy nélküle kell pályára lépniük, hisz végső soron hosszú évek óta mindenki őt akarja legyőzni.

Így mindenki automatikusan egy pozícióval előbbre végez majd” – mondta félig viccesen Franco Morbidelli, aki bizakodva várja a mostani hétvégét, főleg miután utánaszámolt, hogy ha nem állt volna meg alatta a Yamaha két hete, és csak ott célba ér, ahol éppen motorozott, akkor most a harmadik helyen állna a bajnokságban.

Új szerződtetésekről egyelőre nem számolhatunk be, de Paolo Ciabatti úgy nyilatkozott, hogy Pecco Bagnaia biztosan kap majd ajánlatot a Ducatitól. Hogy a gyári csapatnál vagy a Pramac alakulatnál folytathatja-e a 2018-as év Moto2-es világbajnoka, azt még ő sem tudja, de egyre biztosabbnak látszik a gyári ülés, ami azt is jelentheti, hogy Andrea Dovizioso MotoGP-s karrierje véget érhet az idén. Dovi nem hajlandó nyilatkozni a témával kapcsolatban, de beszél helyette az arca és a teste is. Ennyire megtörtnek legutóbb tavaly a sachsenringi futam után lehetett látni, de akkor a motor teljesítménye és a fejlesztések kuszasága miatt volt letört, most pedig a jövője a tét.

Az Andalúziai Nagydíjon harmadik helyen célba érő Valentino Rossinak nem lesz egyszerű dolga, ha meg akarja ismételni ezt a sikert, de ha összejön neki, azzal ismét mérföldkőhöz érkezhetne a karrierjében, hiszen a 200. királykategóriás dobogós helyezését jelentené, ha az első háromban intenék le.

Hogy hogyan történt Marc háztartási balesete pontosan, és milyen egyéb érdekes nyilatkozatok hangzottak még el a csütörtöki médianap során, az kiderült az alábbi videóból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik