KOVÁCS NIKOLETT 2018.07.15 09:50 Frissítve: 2018.07.15 10:40

MotoGP: Márquez újabb csodapole-ja; ki lesz a gumivarázsló?

A nem Mark Márquez drukkereknek rossz lehet ezt olvasni, de amit ez a 25 éves srác művel napjaink MotoGP-jében, arról tényleg csak szuperlatívuszokban lehet szólni. A regnáló világbajnok természetesen  a Német Nagydíj szombatján sem hazudtolta meg önmagát.

 

Márquez szerezte meg a pole-t a Német Nagydíjon

Az időmérőt megelőző negyedik szabadedzésen elcsúszott az 1-es kanyarban, az időmérőn pedig bemutatott egy újabb „Márquez-mentést”, amikor a 3-as kanyarban megcsúszott. Mindez persze még nem volt elég, az utolsó körben ugyanis megszerezte a pole pozíciót 25 ezredes „előnnyel”, annak ellenére, hogy az első féktávot eléggé elmérte. Ettől lett Márquez-nap a Német Nagydíj szombatja is.

„Igen, ma is volt egy mentésem, de ezúttal a hátulja ment el a motornak mondta Márquez. Volt egy hibám az FP4 alatt is, amit majdnem sikerült megmentenem, de végül mégsem. A 3-as kanyarban a hátsó gumi csúszott meg, és őszinte leszek, az mentett meg az eséstől, hogy új volt az abroncs. Ha ez használt gumin történik, akkor elesek. Az a kör volt a legideálisabb a guminak, ezért sem számítottam rá, hogy még összejöhet a pole.”

Márquez mentése:

 
 

Hogy mekkora örömöt jelentett számára a 48. királykategóriás pole pozíciója, és mekkora feszültség szabadult fel benne, azt jól szemlélteti az alábbi videó:

 
 

„Hogy milyen lesz a verseny? Hosszú és nehéz. Lehetetlen megmondani, hogy kinek milyen a tempója, és hogy mi fog történni a gumikkal, melyik körben esik majd vissza a tapadás, mert vissza fog esni, az biztos. Három részre lehet majd osztani a futamot: az elsőben mindenki nagyon gyors lesz, a másodikban kezdődik a szenvedés, amit kezelni kell és az utolsó tíz kör a túlélésről szól majd. Meglátjuk, hogyan alakul” – tette hozzá Marc.

A spanyol hondás ezúttal Danilo Petrucci elől lopta el a pole-t (és az azért járó karórát), aki márkatársa, Jorge Lorenzo mögött futotta meg a gyors körét, amitől utóbbi finoman szólva sem volt elragadtatva.

„Tudom, hogy nem örül, de a versenyzés már csak ilyen. Szembejött a lehetőség, én pedig éltem vele. A versenyen Jorge biztosan gyorsabb lesz, nem hiszem, hogy én fogok majd problémát okozni neki – reagált Petrucci.  Verseny lesz a versenyben. A futam első felében akár tízen is együtt lehetünk, ám a lényeg a futam második fele lesz. Csak Marc Márquez tudja, hogy milyen lesz az érzés a használt hátsó gumikon.”

Petruccihoz hasonlóan a többség ismét úgy nyilatkozott, hogy az adu ász megint a „93-asnál” van, de a Ducatikkal is számolni kell a vasárnap 14.00 órakor rajtoló Német Nagydíjon. Cal Crutchlow szerint ha jól tudják majd használni a puha gumit, az mindenkinek nagy gondot okoz majd.

MOTOGP, SACHSENRING
11.00:
 Moto3, futam (Tv: Spíler Tv)
12.20: Moto2, futam (Tv: Spíler Tv)
14.00: MotoGP, futam (Tv: Spíler Tv) 

2020.03.16 21:54:16

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Hyundaijal hosszabbító magyar versenyző egyelőre nem tudja, mikor kezdődhet el az idei WTCR-sorozat.

2020.03.08 21:58:19

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT (Katar)

Albert Arenas tökéletes utolsó köre a Moto3-ban, könnyes pillanatok a Moto2-ben.

2020.01.01 19:24:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert a szimulátoros versenyektől a túraautó-világkupa bajnoki címéig.

2019.12.23 13:21:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

NS-KARÁCSONY. Az első, ahol felvetődik a kérdés: vajon ha eljön az ideje, engedjék motorra ülni a gyereket?

2019.12.20 14:50:22

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

Izgalmakból 2019-ben sem volt hiány a nemzetközi autósportban. Íme, az év legfontosabb történései.