KOVÁCS NIKOLETT 2019.10.04 08:35 Frissítve: 2019.10.04 09:43

MotoGP: hatalmas Márquez-bukással kezdődött a hétvége

A spanyolnak ezen a hétvégén van az első meccslabdája, hogy nyolcadik világbajnoki címét is megszerezze, de az első nap nem az ő kezére játszik Thaiföldön. A magyar idő szerint reggel 8 óra előtt pár perccel adott tájékoztatás szerint bár Márqueznek fáj a csípője, a háta és a lába, de semmije sem tört el, és folytathatja a hétvégét.

Marc Márquez hatalmasat bukott

 

Ijesztő volt végignézni a bukás utáni pillanatokat, de szerencsére azóta már tudni, hogy néhány zúzódással megúszta a dolgot a „vasember”, akit lehet, hogy jobban illet a gumiember jelző egy ilyen esés után.

Marc nem pattant fel egyből, látszott, hogy hatalmas fájdalmai vannak, és segítség nélkül igazából nem is tudta elhagyni a pályát. Ennek ellenére nem volt hajlandó felfeküdni a hordágyra, sőt még arról is győzködni kellett, hogy nem hagyhatja el a helyszínt menedzsere, az időközben a kanyarhoz érkező Emilio Alzamora robogóján, így végül csak beszállt a mentőautóba.

A spanyol épp kivezető körön volt, a belső kamerás felvételeken azt is hallani, hogy nem is húzta neki, mégis, az első olyan jobbos kanyarhoz érve, ahol még egy kivezető körön is már teljesen lapra fekteti az ember a motort, hatalmasat bukott.

Pol Espargaró, akit szintén egy kivezető körön dobta le magáról a motorja még Aragóniában (bal csuklótörés miatt nem is tudta folytatni akkor a hétvégét), az első sorból nézte végig honfitársa esését.

„Nagyon erős és agresszív bukás volt – mondta Espargaró a spanyol AS újságírójának. – Engem is visszavetett a következő körökben, és inkább több időt szántam a gumik bemelegítésére.”

Ami igazán különlegessé teszi ezt a hatalmas esést – túl azon, hogy Márqueztől nagyon-nagyon rég láthattunk ehhez hasonlót –, hogy ilyen high slide-okat jellemzően hűvösebb időben és hidegebb aszfalton szoktunk látni, Thaiföldön azonban 30 fok van, és a pálya hőmérséklete egyes helyeken elérte a 40 Celsius-fokot.

Nem véletlenül mutatták rögtön az esés után Piero Taramassót, a Michelin Motorsport menedzserét, amint épp a HRC technikai vezetője, Jokojama Takeo mellett állva nézi döbbenten az eseményeket.

Alberto Puig csapatfőnök rövid sajtótájékoztatója során azt is elmondta, hogy valószínűleg Marc összeszedhetett valami piszkot a pályán a megelőző kanyarokban, és az okozhatta a balesetet.

Márquez végül bukása ellenére a harmadik helyen zárta az első tréninget, Maverick Vinales és Fabio Quartararo mögött.


2019.08.11 22:25:47

Egyéb autó-motor L. P. I.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2019.07.09 21:13:28

Egyéb autó-motor T. A.

A Hungaroring Classic különleges autóverseny a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek autócsodáival. (x)

2019.07.07 16:13:46

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Nem csupán a héttagú szakmai zsűri döntése alapján hirdetnek győztest, hanem a közönség szavazatai alapján is. (x)

2019.07.08 20:56:39

Egyéb autó-motor T. A.

Hungaroring Classic – a benzingőz bűvöletében élők számára ünnep lesz ez a hétvége. (x)

2019.07.06 15:41:34

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Hungaroring Classic – a benzingőz bűvöletében élők számára ünnep lesz ez a hétvége. (x)