HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.10 13:12 Frissítve: 2018.09.10 16:45

Moto2: kirúgták az életveszélyes sportszerűtlenséget elkövető motorost

Kirúgták csapatától a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i nagydíján életveszélyes sportszerűtlenséget elkövető Romano Fenatit. Korábban már bejelentették a motoros jövő évi csapatát, de az MV Agusta első embere közösségi oldalán jelezte: azon lesz, hogy minden létező módon megakadályozza a szerződtetését. Nem sokkal később hivatalos közlemény is született, amelyben megerősítik, megszüntették a jövő évre szóló megállapodását.

HIRDETÉS
Romano Fenati az augusztusi spielbergi versenyen (Fotó: AFP)

 

A 22 éves versenyző kirúgását jelenlegi csapata a hivatalos oldalán, rövid közleményben jelentette be.

„A felelőtlen viselkedése veszélyeztette egy másik versenyző életét, és ez megbocsáthatatlan. A versenyző ettől a pillanattól kezdve nem tagja a Marinelli Snipers csapatnak. A csapat, Marinelli Cucine, a Rivacold és az összes szponzor, akik őt támogatták, elnézést kérnek minden szurkolótól.”

Fenati korábban már megegyezett a jövő évi új csapatával, az MV Agusta Moto 2-vel, de az elnök, Giovanni Castiglioni Instagram-oldalán azt posztolta, hogy az olasz versenyző mégsem lesz a csapatának tagja. Indoklás:

„Ez volt a legrosszabb és a legszomorúbb esemény, amit valaha láttam motorversenyen. Egy sportember sohasem viselkedik így. A létező összes módon megpróbálom megakadályozni, hogy létrejöjjön a szerződés. Nem lesz egyezség, mert nem képviseli a cégünk által képviselt értékeket.”

Nem sokkal később hivatalos közlemény is született, amelyben megerősítik, megszüntették Fenati jövő évre szóló megállapodását. 

Plusz érdekesség a történetben, hogy jövőre pont Stefano Manzi lett volna Fenati csapattársa, akivel szemben a hétvégén szabálytalankodott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.21 17:29:12

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Muszáj leszögezni, hogy valószínűleg nem ez volt a sporttörténelem legnagyobb szabálytalansága.

2018.09.03 21:59:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

ALAPVONAL. Milyen lenne az ideális női F1-es pilóta? Legyen gyors, elszánt, kőkemény küzdő, utáljon veszíteni, tudjon nyilatkozni, és ami a férfiak esetében nem szempont: ne nézzen ki úgy, mint a Notre Dame-i toronyőr, de az sem baj, ha inkább Claudia Schifferre vagy Naomi Campbellre hasonlít.

2018.08.28 18:24:27

Egyéb autó-motor CSERHÁTI ZOLTÁN (ISCHGL)

Fura „rovar” az osztrák szerpentineken – megnézhettük, mit tud a motor, amiről a legtöbbet beszélnek 2018-ban.

2018.08.10 09:04:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Győzelem! Mi más?! Ez a Minivel száguldó Nani Roma célja a veszprémi tereprali világkupán.

2018.05.12 11:38:11

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Tarquini az első futamon kiesett, a másodikon nem indult, Muller vezeti a vk-pontversenyt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS