Magyar éremesélyek a dunai vb- és Eb-futamon

Vágólapra másolva!
2011.07.01. 10:14
null
Népes magyar csapat indul Baján (Fotó: voracing.hu)
Címkék
Különleges hétvégére készül Baja. A Duna-menti városban rendezik szombaton és vasárnap a motorcsónak-világbajnokság aktuális futamait, vagyis az Axiál Magyar Nagydíjat a Formula–500-as kategóriában, valamint a Formula–250-esek és a Formula–125-ösök következő versenyeit az Európa-bajnoki sorozatban. Beharangozónk első részében a versenyek hátteréről olvashattak, most pedig a magyar pilótákat mutatjuk be részletesebben.

Mindhárom kategóriában a 125-ösök, a 250-esek és az 500-asok küzdelmeiben szurkolhatunk magyar versenyzőért az Axiál Magyar Nagydíjon.

A 125-ös kategóriában Vő Kornél, Vő Viktor és Hencz Attila érdekelt. Vő Kornél idén sokat betegeskedett, így számára ez lesz az első verseny ebben az esztendőben. Nemrégiben kapta meg a versenyzői licencét az orvos hozzájárulásával, így csak pár napja kezdte meg az edzéseket.

Kornél testvére, Viktor szerencsésebb volt, mert nem hátráltatta sérülés. Elsősorban a 175-ös kategóriára hajtott az elmúlt időszakban, s kiemelkedő teljesítményt nyújtva vb-bronzot és Eb-ezüstöt nyert.

Hencz Attila a 125-ösök világbajnokságán a nagyon előkelő hatodik helyet szerezte meg. Sokszor hátráltatták műszaki problémák, a felszerelése sem volt mindig rendben, de csapata, a Vő Racing Team mindent megtett az érdekében.

Bodor Péter a 250-esek között veszi fel a harcot. Nagyon jó versenyzői adottságai vannak. Bár az utóbbi időben a munkával kapcsolatos teendőit is el kellett látnia, nem elképzelhetetlen számára a dobogós helyezés sem.

Hencz Róbert a Formula–500-as sorozatban vesz részt. Ezek már katamarán hajók, vagyis amíg 125-ben és 250-ben a versenyzők fekvő testhelyzetben veszik birtokba motorcsónakjukat, addig az 500-ban már ülve vezetnek. Hencz Róbert remek formában szerepel, hiszen Borettóban második, Dunaújvárosban pedig első helyet ért el. Ő is egyértelműen dobogóesélyes. Nagyon jól felkészült pilóta hírében áll.

Az egyik legnevesebb magyar versenyző hivatalosan osztrák zászló alatt versenyez. Ő Havas Attila, aki nem kevesebb mint 12 világbajnoki címmel büszkélkedhet. Annak idején kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot az osztrák szövetségtől, azóta náluk szerepel. Mindazonáltal természetesen mindenki magyarnak tekinti itthon. Mindenképpen éremesélyes.

Csákó Ferenc is osztrák színekben szerepel, de nem annyira eredményesen, mint Havas Attila. Rengeteg problémával küzd, elsősorban a tisztes helytállás lehet a célja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik