T. A. 2019.07.10 10:46

Klasszikus értékek

A Hungaroring Classic különleges autóverseny a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek autócsodáival, veteránautó-kiállítással, autó-szépségversennyel és színes programokkal. (x)

 

Nem csupán az autók, a „pilótadivat” is klasszikus (Fotó: hungaroringclassic.com)

A július 12–14-én tartandó Hungaroring Classic néhány nap erejéig lehetőséget ad arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból. Korabeli autók, korabeli öltözékek, kalapverseny a hölgyeknek, nyakkendőverseny az uraknak – valóságos időutazás. 

Az első Classic (amely a maga nemében úttörőnek számított) két éve osztatlan sikert aratott – a nézők egyszerűen imádták, hogy a korábban csak autós kártyákon, illetve matchboxdobozokban látott autókat menet közben figyelhették, sőt, ha úgy adódott, meg is simogathatták, fényképezkedhettek velük. Ezért van az, hogy az egy év kihagyás után visszatérő viadalt a visszajelzések alapján a nézők legalább annyira várják, mint a versenyzők. Shelby Cobra, Ferrari, Maserati, Lola-T – hogy csak néhányat említsünk az elképesztő repertoárból, amely nem mindennapi élményt ígér a benzingőz szerelmeseinek.

(Fotó: hungaroringclassic.com)

Ám nem csupán a versenyautók szerelmesei találják meg itt a számításukat: felvonulnak az autóklubok, amelyek egyrészt kiállítják „kincseiket” (lesz itt Ford, Jaguar, Alpine, Citroën, Triumph, Peugeot, Volkswagen, Aston Martin, BMW, Lotus, Ferrari és Datsun...), másrészt a versenyfutamok között lehetőséget kapnak arra, hogy belekóstoljanak a Hungaroring aszfaltjába. A Magyar Autóklub közreműködésével a szervezők szépségversenyt hirdetnek az oldtimerek számára, szóval érdemes kicsinosítani minden „öreglányt”.

A hatvanéves Mini az autós történelem kitörölhetetlen fejezetét képviseli, s hol máshol is ünnepelné kerek születésnapját, mint a Hungaroring Classicon?! A standra látogatók megismerkedhetnek a márka történetével és megcsodálhatják a Mini evolúcióját...

A hangulat fokozásáról hat színpadon utcazenészek gondoskodnak, és a food truckok révén megannyi kulináris élvezet várja az éhes szájakat.

2019.12.15 23:43:43

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

NS-VÉLEMÉNY.Gyorsabb, elszántabb, kitartóbb, alázatosabb, okosabb és taktikusabb a többinél.

2019.12.15 13:18:14

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

A magyar autósport történetének egyik legnagyobb sikerét érte el Michelisz Norbert a WTCR-ben.

2019.12.15 09:17:03

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

A kaotikus 1. kör és több mint egyórás félbeszakítás után Michelisz a 8. helyen ért célba.

2019.12.14 23:11:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

A magyar pilóta magabiztosan nyerte meg az első versenyt, míg Guerrieri a 4. helyen ért célba.