nemzetisport.hu 2017.05.17 13:57 Frissítve: 2017.05.17 15:43

Kamion Eb: már árulják a jegyeket a Hungaroringre

Augusztus 26–27-én harmadik alkalommal kerül sor kamion Európa-bajnoki futamokra és fesztiválra a Hungaroringen, ahol a kilátogatókat az elmúlt két évhez hasonlóan számos kiegészítő program várja majd.

 

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Major György, a szervező Truck Race Promotion Kft. promótere azt mondta: a tavalyi betétfutam, a luxus sportautókat felvonultató Blancpain Sprint Series nagy sikert aratott a nézők körében, ezért ennek a sorozatnak a szereplői idén ismét láthatók lesznek a mogyoródi pályán, kiegészülve az úgynevezett Gentleman Seriesszel, amelyben nem profi pilóták versenyeznek ugyanezekkel az autókkal.

„Arra készülünk, hogy a családok minden tagjának nyújtsunk kikapcsolódási lehetőséget ezen a két napon, így a kísérő programok összeállításánál az anyukákra, a kisebb és a nagyobb gyerekekre egyaránt gondolunk” – nyilatkozta Major. Hozzátette, a jegyértékesítés a mai napon el is kezdődött, újdonságként az egész hétvégére szóló diákjegy is található a kínálatban 990 forintos áron.

Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a szervező céggel kiváló a kapcsolatuk, a rendezvény lebonyolítása pedig az elmúlt két évben zökkenőmentes volt, ráadásul a tavaly felújított aszfaltcsík is jól vizsgázott, kiválóan bírta a versenykamionok okozta terhelést.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség elnöke kijelentette, ma már nem elég jó versenyt rendezni, szükség van számos kísérő programra is.

„Az elmúlt két év sikeres rendezvényei és a kiváló szervezés a garancia arra, hogy a kamion Eb magyarországi fordulója idén is különleges program lesz, s minden kilátogató néző élvezni fogja az eseményt” – mondta a sportvezető.

Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája az elmúlt hétvégi szezonnyitó osztrák hétvégéről azt mondta, vasárnap nem volt szerencséje, így kevesebb pontot gyűjtött, mint amennyire előzetesen számított.

„Ez egy négyéves projekt, most vagyunk a második évben, és már tavaly többet sikerült elérnünk, mint amit előzetesen kitűztünk magunk elé – nyilatkozta Kiss. – Összetömörült az élmezőny, az első tíz helyezett között jóval kisebbek a különbségek, mint múlt esztendőben, de a kamionom jobb lett, a sebességváltó gondjait sikerült orvosolni a téli szünetben, s bár a motoron még mindig lenne mit fejleszteni, így is jobb, mint egy évvel ezelőtt.”

A 32 éves szombathelyi versenyző kitért rá, hogy a Hungaroring minden évben különleges helyszín számára, s idén a hosszabb nyári szünetben lehetőségük lesz arra, hogy tökéletesen felkészüljenek a mogyoródi hétvégére.

A kamion Eb magyarországi állomására most 7990 forintba kerül egy hétvégi jegy, míg a szombati belépő ára 4790, a vasárnapié pedig 6390 forint. A mozgáskorlátozottak és a 14 év alatti gyerekek ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.01 11:23:41

Egyéb autó-motor KOHÁN GERGELY

A gyomrod felköltözik az agyad mellé, a füled bedugul, a szemed pedig ki akar folyni a helyéről.

2017.05.28 10:59:26

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A kétszeres F1-es világbajnok spanyol alól elfüstölt a Honda, pedig volt esélye a győzelemre.

2017.05.23 20:35:17

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

A legtöbb rajtelsőségért járó BMW sportautót eladta, és a szerelők között szétosztotta a pénzt.

2017.05.15 10:14:04

Egyéb autó-motor RÁC BENEDEK BALÁZS

Nagy Viktor a helyszínen szurkolt öccsének a túraautó-világbajnokság hétvégi futamain.

2017.05.08 14:23:52

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A fagyos sivatagon való átkelés a Déli-sarkra bármely ember számára hatalmas kihívást jelent. (x)