IndyCar: történelmi győzelem az F1-es futam helyszínén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 15:20
Vasárnap este rendezték a Formula–1-es Amerikai Nagydíjnak is otthont adó Circuit of the Americas versenypályán az idei IndyCar bajnokság második futamát, amelyet az újonc Colton Herta nyert meg, aki 18 éves 11 hónapos és 25 napos korával a kategória valaha volt legfiatalabb futamgyőztese lett.

A rendkívül fiatal Herta ezzel Graham Rahal csúcsát adta át a múltnak, aki 2008-ban 19 éves, 3 hónapos és két napos korában győzött a St. Petersburgi GP-n.

Herta a 60 körös futam vége előtt tízzel állt a futam élére, egy újraindítás előtt, miután az addig vezető Will Power autója lefulladt a bokszban – és már nem is engedte ki a győzelmet a kezéből.

Colton Herta ezzel megindult édesapja, Bryan nyomába, aki a kilencvenes években két győzelmet aratott a kategóriában.

Érdemes egyébként összehasonlítani az IndyCart és a Formula–1-et egymással – erre viszonylag kevés objektív lehetőség van, miután nem sűrűn versenyeznek ugyanazon a pályán a két széria képviselői.

Ez alkalommal viszont kivételt tehetünk, hiszen a COTA-pálya pont ilyen, ráadásul a körülmények is hasonlóak voltak a tavalyi Amerikai Nagydíjhoz.

Nos, az IndyCarban most Will Power 1:46.0177-es idővel szerezte meg az első rajthelyet, míg ugyanezen a vonalvezetésen a tavalyi F1-es Nagydíj során Lewis Hamilton 1:32.237-tel bizonyult a leggyorsabbnak az időmérőn.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik