Hungaroring: „Emlékezetes lesz a kamion Eb és a WTCR közös hétvégéje”

Vágólapra másolva!
2019.10.09. 20:19
Emlékezetes lesz a gyorsasági kamion Európa-bajnokság (ETRC) és a túraautó-világkupa (WTCR) közös áprilisi versenyhétvégéje a Hungaroringen Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán szerdán este elmondta, magyar sztárparádé lesz az esemény azáltal, hogy a kamionosoknál kétszeres Eb-győztes Kiss Norbertet és a WTCR összetettjében jelenleg éllovas Michelisz Norbertet is láthatják az autósport szerelmesei április 24. és 26. között.

Hozzátette, a nemzetközi szövetség (FIA) jóváhagyása még szükséges a közös rendezéshez, ám ez már csak formalitás.

Gyulay Zsolt kitért rá: Szlovákiában már működött a két sorozat közös megrendezése, és biztos benne, hogy a magyar szurkolók körében is népszerű lesz a „parádé”. Kiemelte, két magyar sikerszakágról van szó, és mindkét pilótát nagyon szeretik, így bízik benne, hogy megtelnek majd a mogyoródi lelátók. Mint mondta, olcsó jegyárakkal szeretnének ehhez hozzájárulni, hiszen a nézők kilencven százaléka belföldről érkezik, és remélik, hogy a hétvége megalapozza a 35. Forma-1-es Magyar Nagydíjat.

„Április 24-26 ez a hétvége, majd május elsején remélhetőleg ismét megrendezzük a belvárosi Nagy Futamot, így ez egy nagyon emlékezetes hét lesz a magyar autó-motorsport szempontjából” – fogalmazott az olimpiai és világbajnok korábbi kajakozó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik