nemzetisport.hu 2017.09.26 19:07 Frissítve: 2017.09.26 19:08

Hungaroring Classic: 7 sorozat 150 autója méretteti meg magát

A hétvégén ismét felbőgnek a motorok a Hungaroringen, ráadásul nem is akármilyen autóké. Először rendezik meg ugyanis a Hungaroring Classic elnevezésű veterán autós bemutatót és azok versenyeit. Íme, néhány fontos információ az eseményről!

 

Egyedülálló programmal várja a hétvégén a Hungaroring a kilátogató nézőket. Többek között Alfa Romeók, Mercedesek, Ferrarik és Lola T-k mérettetik meg magukat a mogyoródi aszfaltcsíkon, GT-autóktól egészen a legendás Le Mans-i 24 órás versenyeken megfordult gépekig, így sokak kedvenceit meg lehet majd tekinteni.

Az indulók között ott lesz a korábbi Formula–1-es versenyző és ötszörös Le Mans-győztes Emanuele Pirro is. Tóth János, a hétszeres magyar ralibajnok és Ferjáncz András felvezető autókat fognak vezetni, de pályára gurul például háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk, Kiss Gergely is egy Mustang volánja mögött.

A magyarországi esemény megálmodója Dakar-versenyzőnk, Szalay Balázs, aki tavaly szeptemberben járt a legendás Goodwoodban navigátorával, Bunkoczi Lászlóval – ekkor született meg a Hungaroring Classics ötlete.

„Százhúszezer ember tolongott a pályán, sokan korabeli öltözékben, és olyan autók között sétáltunk, amelyekre gyerekkorom autós kártyáiról sejlettek fel az emlékezetemben – mesélte Szalay Balázs az esemény keddi sajtótájékoztatóján. – Szinte azonnal eldöntöttem, hogy egy ilyen eseményt Magyarországon is rendezni kell."

Program:

Összesen hét sorozat több mint 150 autója gurul pályára a hétvége folyamán, péntek reggel 8.30-tól egészen vasárnap délután 6 óráig. A különböző edzések, kvalifikációk és versenyek közötti szünetek nagyon rövidek lesznek, így a nézők szinte folyamatosan láthatják a legendás autókat akció közben. A részletes programot itt tekinthetik meg.

Jegyek:

A hétvégi jegyek ára elővételben 6900 forint, viszont lehet külön szombati, illetve vasárnapi belépőt is vásárolni 5900 forintért. Gyerekeknek 12 éves korig ingyenes a belépés – jegy váltása azonban kötelező. VIP-jegyek is elérhetőek, ezekért a szombati vagy vasárnapi napra 190.50 eurót (kb. 57 000 forintot) kell fizetni, a teljes hétvégére pedig 355.60 eurót (kb. 107 000 Ft). A tikettek elővételben a gpticketshop.hu oldalán vásárolhatók meg, valamint az esemény előtt a helyszínen is lehetőség nyílik erre, ekkor azonban már az áruk kicsit magasabb lesz.

Közvetítés:

Akinek nem sikerül kilátogatnia a helyszínre, az is könnyedén nyomon követheti a különleges autók száguldását, televízión keresztül az M4 Sporton, interneten pedig élő stream-videón tekinthetik meg a versenyeket és az egyéb eseményeket.

A szervezők arra kérik a kilátogatókat, hogy a '60-as, '70-es évekhez illő öltözetben jelenjenek meg.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.12 11:10:20

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Annak idején íratlan törvény volt, hogy segítünk, most meg ott álltam a kötéllel, mutattam a kamionosnak…”

2018.01.03 10:54:02

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A gyorsasági motorozás kilencszeres világbajnokának kitűnő ízlése van…

2017.12.22 14:11:47

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert először ünnepelhet együtt kislányával, akinek a mosolyától kiolvad a falban is a biztosíték.

2017.12.01 18:25:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (KATAR), BÖRZÖLI BERNADETT (tudósítás)

Thed Björk kihasználta kedvező helyzetét, és túraautó-világbajnok lett Katarban.

2017.11.30 23:37:01

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

NS-VÉLEMÉNY. Intelligensen áll az autóhoz és az autó­versenyzéshez.