Hungaroring Classic: 7 sorozat 150 autója méretteti meg magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 19:07
A hétvégén ismét felbőgnek a motorok a Hungaroringen, ráadásul nem is akármilyen autóké. Először rendezik meg ugyanis a Hungaroring Classic elnevezésű veterán autós bemutatót és azok versenyeit. Íme, néhány fontos információ az eseményről!

Egyedülálló programmal várja a hétvégén a Hungaroring a kilátogató nézőket. Többek között Alfa Romeók, Mercedesek, Ferrarik és Lola T-k mérettetik meg magukat a mogyoródi aszfaltcsíkon, GT-autóktól egészen a legendás Le Mans-i 24 órás versenyeken megfordult gépekig, így sokak kedvenceit meg lehet majd tekinteni.

Az indulók között ott lesz a korábbi Formula–1-es versenyző és ötszörös Le Mans-győztes Emanuele Pirro is. Tóth János, a hétszeres magyar ralibajnok és Ferjáncz András felvezető autókat fognak vezetni, de pályára gurul például háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk, Kiss Gergely is egy Mustang volánja mögött.

A magyarországi esemény megálmodója Dakar-versenyzőnk, Szalay Balázs, aki tavaly szeptemberben járt a legendás Goodwoodban navigátorával, Bunkoczi Lászlóval – ekkor született meg a Hungaroring Classics ötlete.

„Százhúszezer ember tolongott a pályán, sokan korabeli öltözékben, és olyan autók között sétáltunk, amelyekre gyerekkorom autós kártyáiról sejlettek fel az emlékezetemben – mesélte Szalay Balázs az esemény keddi sajtótájékoztatóján. – Szinte azonnal eldöntöttem, hogy egy ilyen eseményt Magyarországon is rendezni kell."

Program:

Összesen hét sorozat több mint 150 autója gurul pályára a hétvége folyamán, péntek reggel 8.30-tól egészen vasárnap délután 6 óráig. A különböző edzések, kvalifikációk és versenyek közötti szünetek nagyon rövidek lesznek, így a nézők szinte folyamatosan láthatják a legendás autókat akció közben. A részletes programot itttekinthetik meg.

Jegyek:

A hétvégi jegyek ára elővételben 6900 forint, viszont lehet külön szombati, illetve vasárnapi belépőt is vásárolni 5900 forintért. Gyerekeknek 12 éves korig ingyenes a belépés – jegy váltása azonban kötelező. VIP-jegyek is elérhetőek, ezekért a szombati vagy vasárnapi napra 190.50 eurót (kb. 57 000 forintot) kell fizetni, a teljes hétvégére pedig 355.60 eurót (kb. 107 000 Ft). A tikettek elővételben a gpticketshop.hu oldalán vásárolhatók meg, valamint az esemény előtt a helyszínen is lehetőség nyílik erre, ekkor azonban már az áruk kicsit magasabb lesz.

Közvetítés:

Akinek nem sikerül kilátogatnia a helyszínre, az is könnyedén nyomon követheti a különleges autók száguldását, televízión keresztül az M4 Sporton, interneten pedig élő stream-videón tekinthetik meg a versenyeket és az egyéb eseményeket.

A szervezők arra kérik a kilátogatókat, hogy a '60-as, '70-es évekhez illő öltözetben jelenjenek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik