Formula E: meghosszabbították a szezon felfüggesztését

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 13:13
null
Egyre bizonytalanabb, mikor folytatódhat a 2019–2020-as kiírás (Fotó: Twitter)
A Formula E és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közleményben tudatta, hogy június végéig meghosszabbítja a 2019–2020-as szezon felfüggesztését.

 

Mint beszámoltunk róla, a Formula E március elején két hónapra felfüggesztette a szezont a koronavírus-járvány miatt, s akkor úgy tűnt, június 21-én Berlinben folytatódhat a 2019–2020-as kiírás. A sorozat vezetői azonban azóta felülvizsgálták a helyzetet, s az FIA-val arra a döntésre jutottak, hogy június végéig meghosszabbítják a kényszerszünetet, aminek eredményeképp a német fordulót is elhalasztották.

Bár a soron következő futamot így július 11-én az Egyesült Államokban bonyolítanák le, a döntéshozók sárga zászlós jelzéssel látták el az egész hónapot, aminek értelmében az eredetileg szezonzárónak tervezett július 25–26-i londoni futamok megtartása is veszélybe is került. A Formula E irányítói azonban azon vannak, hogy a lehető leghamarabb folytathassák a versenyzést, s nem zárják ki a zárt kapuk mögötti, akár dupla fordulókból álló hétvégék lebonyolítását sem.

Eddig összesen öt versenyt rendeztek meg a 2019–2020-as szezonban, s a bajnokság élén António Félix da Costa foglal helyet 67 ponttal, mögötte Mitch Evans következik 11 pontos hátránnyal.

A bajnokság állása, illetve az adatbank ide kattintva érthető el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik