Formula E: elkapta az elnök a koronavírust, kihagyja az idényzárót

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.08.06. 13:34
null
Agag először hagy ki Formula E-s versenyt (Fotó: AFP)
Az Instagramon közölte Alejando Agag, a Formula E elnöke, hogy pozitív lett az idényzáró versenyek előtt elvégzett koronavírustesztje, ezért csak a hotelszobájából tekinthette meg a berlini futamok nyitó viadalát.

 

Szerdán vette kezdetét a Formula E idényzáró „versenydömpingje" Berlinben, mely során kilenc nap alatt hat futamot rendeznek, hogy eldőljön, ki lesz a 2019–2020-as idény bajnoka. A nyitó viadalon azonban nem lehetett jelen a sorozat alapítója, Alejandro Agag, aki később az Instagram-oldalán közölte, hogy miért is hagyta ki a nyitányt.

A spanyol szakembernek pozitív lett az a koronavírustesztje, amelyet a Berlinbe érkezésekor végeztek el rajta, ezért jelenleg a hotelszobájában van karanténban. Agag egyébként a második a szakmai stábból, aki hasonlóan járt, ugyanis Dilbagh Gill, a Mahindra-istálló csapatfőnöke szintén pozitív teszt miatt nem lehet jelen a záró összecsapásokon.

„Gratulálok Da Costának a hatalmas győzelemhez a berlini első futamon. Nagyon szomorú, hogy életemben először ki kellett hagynom egy Formula E-s versenyt, amit így a berlini hotelszobámból kellett megnéznem. Pozitív lett a tesztem koronavírusra, amikor megérkeztem, így most követem az előírásainkat annak érdekében, hogy mindenki biztonságban legyen. Mindenki hiányzik a paddockból!" – olvasható Agag bejegyzésében.


Az utolsó, berlini futamok első összecsapását egyébként António Félix da Costa nyerte André Lotterer és Sam Bird előtt, amivel a DS Techeetah portugál versenyzője 40 pontosra növelte az előnyét a bajnoki pontversenyben.

A Formula E programja csütörtökön 19 órakor folytatódik a második versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik