BÖRZÖLI BERNADETT 2020.08.06 13:34 Frissítve: 2020.08.06 14:34

Formula E: elkapta az elnök a koronavírust, kihagyja az idényzárót

Az Instagramon közölte Alejando Agag, a Formula E elnöke, hogy pozitív lett az idényzáró versenyek előtt elvégzett koronavírustesztje, ezért csak a hotelszobájából tekinthette meg a berlini futamok nyitó viadalát.

Agag először hagy ki Formula E-s versenyt (Fotó: AFP)

 

Szerdán vette kezdetét a Formula E idényzáró „versenydömpingje" Berlinben, mely során kilenc nap alatt hat futamot rendeznek, hogy eldőljön, ki lesz a 2019–2020-as idény bajnoka. A nyitó viadalon azonban nem lehetett jelen a sorozat alapítója, Alejandro Agag, aki később az Instagram-oldalán közölte, hogy miért is hagyta ki a nyitányt.

A spanyol szakembernek pozitív lett az a koronavírustesztje, amelyet a Berlinbe érkezésekor végeztek el rajta, ezért jelenleg a hotelszobájában van karanténban. Agag egyébként a második a szakmai stábból, aki hasonlóan járt, ugyanis Dilbagh Gill, a Mahindra-istálló csapatfőnöke szintén pozitív teszt miatt nem lehet jelen a záró összecsapásokon.

„Gratulálok Da Costának a hatalmas győzelemhez a berlini első futamon. Nagyon szomorú, hogy életemben először ki kellett hagynom egy Formula E-s versenyt, amit így a berlini hotelszobámból kellett megnéznem. Pozitív lett a tesztem koronavírusra, amikor megérkeztem, így most követem az előírásainkat annak érdekében, hogy mindenki biztonságban legyen. Mindenki hiányzik a paddockból!" – olvasható Agag bejegyzésében.

Congratulations @afelixdacosta for a great win in Berlin race 1. So sad to miss my first Formula E race ever, that I had to watch from my room in Berlin. I tested positive for COVID on arrival and I am following all the excellent protocols we have in place to keep everyone safe. Missing everyone in the Paddock!!! @fiaformulae

null


Az utolsó, berlini futamok első összecsapását egyébként António Félix da Costa nyerte André Lotterer és Sam Bird előtt, amivel a DS Techeetah portugál versenyzője 40 pontosra növelte az előnyét a bajnoki pontversenyben.

A Formula E programja csütörtökön 19 órakor folytatódik a második versennyel.

2020.09.01 16:31:29

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2020.08.17 19:59:32

Egyéb autó-motor MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az úszás példát mutatott arra, hogy talpra lehet állni, nem önmegvalósításra törekvő klasszis edzőkkel és klasszis versenyzőkkel. … Úgy jó, ha a múlt nem nosztalgiát szül, hanem tanulságot.

2020.07.25 19:35:06

Egyéb autó-motor MTI

„Következik a mentés, az pedig később derül ki, hogy vasárnap tudjuk-e folytatni a versenyt Super Rallye-ban.”

2020.07.16 17:33:47

Egyéb autó-motor BACSKAI JÁNOS

Mégis lesz Európa-bajnokság hazánkban, mégpedig Nagyhalászban, előtte megrendezik a hét nemzet kupáját.

2020.07.11 07:00:07

Egyéb autó-motor K. T. I.

Toplista: 30–21. A The Athletic több mint 120 munkatársa értékelései alapján állította össze listáját.