Formula E: a koronavírus miatt törölték a kínai versenyt

Vágólapra másolva!
2020.02.02. 14:00
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) tájékoztatása szerint a kínai kormánnyal, a szanjai városvezetéssel, illetve a Formula E szervezőivel folytatott egyeztetések után úgy döntöttek, hogy a március 21-i hétvégén esedékes Sanya e-Prix-t a Kínában kialakult egészségügyi vészhelyzet miatt nem rendezik meg.

Az FIA hivatalos honlapjának közleménye szerint a Kínában kirobbant koronavírus-járvány miatt a helyi hatóságokkal, a szervezőkkel, a városvezetéssel és a kínai kormánnyal történt egyeztetés után úgy döntöttek, hogy a március 21-i hétvégén Szanja városába tervezett Formula E versenyt nem rendezik meg.

„A koronavírus folyamatos terjedése miatt a hajnani provincia és Szanja város vezetésével, a Formula E-sorozatot felügyelő FIA-val, a Kínai Autósport-szövetséggel, továbbá a főbb szponzorokkal való tárgyalás után egységesen úgy döntöttünk, hogy a 2020. március 21-i hétvégére kiírt Sanya e-Prix elmarad” – áll az FIA hivatalos honlapján.

A közlemény szerint nem elképzelhetetlen, hogy egy későbbi időpontban esetleg pótolják a versenyt, ha az egészségügyi helyzet normalizálódik.

Amint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt már több, Kínába tervezett nemzetközi sporteseményt törölni, vagy halasztani kellett – utóbbira az egy évvel elcsúsztatott fedett pályás atlétikai vb, előbbire az első kínai alpesisí-világkupafutamok jelentik a példát.

Arról egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás, hogy mi lesz a sorsa az április közepén esedékes F1-es Kínai Nagydíjnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik