F3: szörnyű baleset Makaóban, kirepült a pályáról a 17 éves női pilóta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.18. 11:18
Hatalmas baleset szakította félbe a negyedik körben a Formula–3-as világkupa Makaói Nagydíját. Sophia Flörsch egy biztonsági autós újraindítás után ütközött az egyik versenytársával, autója pedig gyakorlatilag kirepült a pályáról a Lisszabon-kanyarban. 

A 17 éves német versenyző eszméleténél volt, mikor kimentették a roncsok közül, és természetesen azonnal kórházba szállították. Az orvosi jelentés szerint Flörsch gerinctörést szenvedett, de a létfontosságú testi funkciói stabilak.

„Köszönetet kell mondani az angyaloknak, akik ma vele voltak, és a Dallarának a fantasztikusan erős autóért” – mondta Frits van Amersfoort csapatfőnök az Autosportnak.

Ahogy a lenti videókon látszik, többen a baleset helyszínén tartózkodtak, így két fotóst, egy pályabírót és egy másik versenyzőt is kórházba vittek. A pályabíró arc- és állkapocstörést szenvedett, az egyik fotósnak a mája sérült meg, a másik pedig agyrázkódást kapott.

Flörsch később a Twitteren üzent: „Csak mindenkivel tudatni szeretném, hogy jól vagyok, holnap reggel további vizsgálatokon veszek részt. Köszönöm az FIA-nak, a HWA-nak és a Mercedesnek a törődést. Köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket. Hamarosan jelentkezem.”

A videók megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik