F2: óriási baleset, hét kör után leintették a sprintfutamot – videó

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.27. 11:16
null
Luca Ghiotto autója az ütközés után a védőfal elemei közé szorult és kigyulladt – az oltás és a mentés után ennyi maradt belőle (Fotó: Getty Images)
Hatalmas balesettel már a 7. körben véget ért a Formula–2 második versenye Oroszországban. Az 5. helyért csatázó Luca Ghiotto és Jack Aitken ütközése után előbbi autója csaknem teljesen kiégett, a pályaszéli védőfal pedig olyan súlyosan megsérült, hogy az F1-es futamig nem lehetett volna helyrehozni, majd befejezni a sprintversenyt. A balesetben érintett mindkét pilóta a saját lábán szállt ki az autójából.

A futamot a kínai Zsu Guan-ju nyerte így, megelőzve az orosz Nyikita Mazepint és a versenyt a nyolcadik helyről kezdő, ismét remekül rajtoló, az összetettben élen álló Mick Schumahert.

A résztáv miatt csupán a szokásos pontok felét osztják ki a második futamon elért helyezésekért – a német pilóta viszont így is növelni tudta előnyét, a táblázaton közvetlenül mögötte álló Callum Ilott ugyanis csak a 7. helyen állt a leintés megelőző – így a végeredményt adó – körben.

„Remekül sikerült az első körünk, utána az volt a cél, hogy a lehető legjobban menedzseljem a gumikat. Remélem, hogy mindenki rendben van – most ez a legfontosabb mindannyiunknak” – idézte az F2 hivatalos Twitter-csatornája a kalamajkából ismét jól kikeveredő Schumachert.

A versenyt először piros zászlóval szakították meg, majd bő 15 perces várakozást követően, miután a beavatkozószemélyzet és a versenyirányítás egyeztetett, le is fújták a folytatást. Nem sokkal később az F2 Twitter-csatornája a balesetről, majd az érintett pilótákról is posztokat közölt, a felvételek alapján egyiküknek sem lett nagy baja – nem úgy az autóiknak.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik