F2: brutális baleset miatt törölték a spái versenyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.31. 18:16
A Formula–2 versenyét óriási baleset miatt szakították meg először piros zászlóval, majd nem is indították újra Spában.

Az F2-es spái verseny második körében Anthoine Hubert hibázott az Eau Rouge-ban, nekicsapódott a gumifalnak, majd a pálya felé sodródó autóját Juan Manuel Correa teljes sebességgel eltalálta, aminek következtében a francia autója kettétört. A balesetbe további versenyzők is belekeveredtek: Giuliano Alesi a Kemmel-egyenesnél parkolta le a kocsiját, csapattársa, Ralph Boschung defekttel hajtott vissza a bokszba, míg Marino Sato a saját lábán hagyta el a helyszínt.Anthoine Hubert hibázott az Eau Rouge-ban, nekicsapódott a gumifalnak, majd a pálya felé sodródó autóját Juan Manuel Correa teljes sebességgel eltalálta, aminek következtében a francia autója kettétört. A balesetbe további versenyzők is belekeveredtek: Giuliano Alesi a Kemmel-egyenesnél parkolta le a kocsiját, csapattársa, Ralph Boschung defekttel hajtott vissza a bokszba, míg Marino Sato a saját lábán hagyta el a helyszínt.

Hubert és Correa állapotáról egyelőre nem érkeztek hírek. A versenyt az eset miatt azonnal megszakították piros zászlóval, miközben számos mentőautó jelent meg a kanyarnál. Nem sokkal később aztán a versenyirányítás jelezte, nem is indítják újra a futamot.

Formula 2 on Twitter

Race will not restart Following a crash in the first sector on Lap 2 the Feature Race will not resume We will provide more information when we get it #BelgianGP #F2



Az eset után az F1-es Renault és a Mercedes csapata is törölte az összes szombati médiaeseményét.

Marcel van Leest on Twitter

Hele heftige crash tijdens F2 in Spa. Toevallig live gefilmd. https://t.co/fwVmS67vLp


FRISSÍTÉS: az FIA nem sokkal 19 óra előtt hivatalos közleményt adott ki, amelyben tudatta, Hubert a balesetben elszenvedett sérüléseibe belehalt 18 óra 35 perckor. Correát eközben stabil állapotban szállították a liege-i kórházba. Részletek itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik