MTI 2020.06.03 17:24 Frissítve: 2020.06.03 17:32

F1: a magyar szövetség támogatja az F1-es rendezést

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) elnöke szerint a szervezet készen áll arra, hogy sportszakmai szempontból a lehető leginkább segítse a július 19-én sorra kerülő Formula–1-es Magyar Nagydíj megrendezését akkor is, ha az esemény zárt kapus lesz, és akkor is, ha nem.

 

A sportvezető az M1 aktuális csatornának szerdán azt nyilatkozta, arról, hogy végül jelen lehet-e közönség a Hungaroringen, a mogyoródi pályát üzemeltető cég, valamint a magyar kormány hozza majd meg a végleges döntést.

„Természetesen nem szerencsés, hogy a hazai F1 hétvége egybe esik a Salgó ralival, de egyelőre annyit tudunk, hogy a Hungaroring zárt kapuk mögött kívánja megtartani a Magyar Nagydíjat, ebben az esetben pedig a két esemény el fog férni egymás mellett” – fogalmazott Oláh Gyárfás, aki az MNASZ kedden nyilvánosságra hozott, a koronavírus-járvány miatt módosított idei versenynaptáráról azt mondta, az előzményekhez képest „színes” programot sikerült összeállítaniuk.

„Az egyik legfontosabb szempontunk a rali ob versenyeit illetően az volt, hogy kiszolgáljuk a nézőket, és jó helyszíneket biztosítsunk a csapatoknak és a versenyzőknek, ugyanakkor természetesen a legutóbbi engedmény, amelynek értelmében már nézők is jelen lehetnek a futamokon, nagy könnyebbséget jelentett” – nyilatkozta az MNASZ elnöke. Oláh Gyárfás hangsúlyozta, az elmúlt öt évben nagy feladat volt bizonyítani, hogy Magyarország képes rali Európa-bajnoki versenyt rendezni, és abban bízik, hogy a Nyíregyházán és környékén sorra kerülő viadal – akárcsak tavaly – az idén is sikeresen megrendezhető lesz.

A magyar ralis mezőny jelenlegi helyzetéről a sportvezető azt mondta, a világjárvány miatt valószínűleg lesznek olyan versenyzők, akik nem biztos, hogy tudják teljesíteni az egész szezont, de az biztos, hogy szinte a teljes mezőny el fog rajtolni a Salgó ralival kezdődő országos bajnoki sorozatban.

„A sportágnak, valamint a szövetségnek is nehéz az idei év, de igyekszünk mindent megtenni azért, hogy könnyítsük a versenyzők és a csapatok helyzetét” – jelentette ki Oláh, és kiemelte, akkor lenne elégedett jövő januárban, ha úgy tekinthetne vissza erre az évre, hogy bár nehezen indult, de végül biztonságos körülmények között, sikeresen zárult.

2020.05.20 09:23:18

Egyéb autó-motor K. J.

Id. Reisz János, a motoros legenda még 85 évesen is 200 kilométer per órás sebességgel száguldott.

2020.03.16 21:54:16

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Hyundaijal hosszabbító magyar versenyző egyelőre nem tudja, mikor kezdődhet el az idei WTCR-sorozat.

2020.03.08 21:58:19

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT (Katar)

Albert Arenas tökéletes utolsó köre a Moto3-ban, könnyes pillanatok a Moto2-ben.

2020.01.01 19:24:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert a szimulátoros versenyektől a túraautó-világkupa bajnoki címéig.