Dakar: tragédia az első szakaszon, elhunyt egy argentin motoros

Vágólapra másolva!
2012.01.01. 18:33
null
Jorge Andrés Martínez Boero (1973–2012)
Címkék
Sajnos bővült a Dakar fekete krónikája: a terepraliverseny első szakaszán bukott RR 450 Beta motorkerékpárjával és életét vesztette Jorge Andrés Martínez Boero. Az argentin versenyző 38 éves volt.

Huszonötödik versenyző-áldozatát követelte a Dakar: a Mar del Plata és Santa Rosa közötti első szakaszon, a szelektív szakasz 55. kilométerénél helyi idő szerint 10:19 perckor a 175-ös rajtszámú argentin Jorge Andrés Martínez Boero balesetet szenvedett. A motorosnak a bukás után megállt a szíve, az orvosok öt percen belül helikopterrel a helyszínre érkeztek, de nem tudták már újraéleszteni, a versenyző a kórházba szállítás közben meghalt.

A 38 éves Martínez Boero második Dakarján vett részt, 2011-ben a hatodik napon fel kellett adnia a futamot, miután balesetet szenvedett.

A szervezők osztoznak a versenyző családja és szerettei mély gyászában.

FEKETE KRÓNIKA – A DAKAR ÁLDOZATAI
1979: a viadal első áldozata egy motoros, a francia Patrick Dodin volt, aki lecsúszott az útról Agadés (Niger) közelében.
1981: egy olasz újságíró és a FIAT-csapat három szerelője vesztette életét Algériában.
1982: Egy kamion elütötte Maliban Ursula Zentsch francia újságírót. Bert Oosterhuis holland motoros baleset következtében vesztette életét. Meghalt Maliban egy kisfiú, aki az utcán játszott, amikor elütötte egy gépkocsi.
1983: Egy autó elütötte Jean-Noël Pineau francia motorost.
1984: Egy Range Rover terepjáró elgázolt egy asszonyt és gyermekét Burkina Fasóban.
1985: Egy autó Nigerben elütött egy nőt, Mauritániában helikopterbalesetben halt meg egy utas.
1986: Kaneko Jaszuo japán motoros Franciaországban járt szerencsétlenül. Maliban lezuhant egy helikopter, amelyen Thierry Sabine, a Dakar megálmodója mellett még négyen voltak. Giampaolo Marinoni olasz motoros 48 órával a verseny befejezése után belehalt a zárószakaszon elszenvedett sérüléseibe.
1987: Henri Mourent, a viadal egyik orvosát elgázolta egy szervizautó Kiffa közelében.
1988: Kees van Loevezijn holland kamionos, Patrick Canado francia autós és Jean-Claude Huger francia motoros halt meg. Maliban egy kislányt, Mauritániában pedig egy anyát a gyermekével ütöttek el.
1990: Kal Salmiden finn újságíró halt meg balesetben.
1991: Gerillák Maliban lelőtték Charles Cabanne francia kamionost. Egy szervizkamion felborult és ketten meghaltak.
1992: A francia Gilles Lalay, az 1989-es motoros győztes összeütközött a viadal egyik mentőautójával és életét vesztette.
1994: Egy bukás után meghalt az 59 éves belga motoros, Michel Sansen. Szenegálban egy szervizautó elgázolt egy kisfiút.
1996: Laurent Gueguen francia kamionos aknára futott. A 24 éves spanyol Tomás Urpí végzetét az okozta, hogy felborult az autójával. Guineában elgázoltak egy kislányt.
1997: Jean-Pierre Leduc francia motoros egy bukás következtében vesztette életét.
1998: Maliban egy versenyautó és egy taxi ütközött össze: négyen haltak meg.
2001: Franciaországban, Montauban közelében egy helyi autós vesztette életét, miután karambolozott az egyik versenyautóval. Daniel Vergnes autós Mauritániában közlekedési baleset áldozata lett.
2003: Bruno Cauvy francia navigátor autója felborult Líbiában, Daniel Nebot pilóta sértetlenül megúszta a balesetet.
2005: A spanyol José Manuel Pérez a mauritániai Zuirát és Tísit közötti, hetedik szakaszon bukott, és belehalt hastáji sérüléseibe. Fabrizio Meoni, aki 2001-ben és 2002-ben is megnyerte a viadalt, az Atar és Kiffa közötti szakaszon bukott, és megállt a szíve.
2006: Az ausztrál Andy Caldecott Nuáksot és Kiffa között vesztette életét. Január 13-án egy autó gázolt halálra egy gyereket, egy nappal később pedig egy kamion egy másikat.
2007: Er Rasidia és Uarzazate között a dél-afrikai Elmer Symons vesztette életét. Az utolsó előtti szakaszon a francia Eric Aubijoux szívrohamban halt meg.
2009: Pascal Terry a Santa Rosa és Puerto Madryn közötti szakaszon eltűnt, holttestét csak három nappal később találták meg. Marcelo Fabián Sánchez egyik kísérőkamionja közúti balesetet szenvedett, a kamionnal frontálisan ütköző autó két utasa életét vesztette.
2010: A 28 éves Natalia Sonia Gallardo nézőként látogatott ki az első szakaszra.Mirco Schultis és Ulrich Leard járműve a nézők közé vágódott, a fiatalasszony életét vesztette.
2011: Közúti balesetben meghalt egy férfi, akit az argentin Eduardo Amor ütött el.
2012: Az argentin Jorge Andrés Martínez Boero az első szakaszon bukott, és kórházba szállítás közben elhunyt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik