Bourdais révén a Peugeot-é az első rajtkocka

Vágólapra másolva!
2010.06.11. 21:38
null
Bourdais indulhat az élről
Le Mans-ban egy Le Mans-i volt a leggyorsabb. Legalábbis az időmérő edzésen biztosan, s ezzel Sebastien Bourdais megszerezte csapatának az első rajtkockából való indulás jogát a legendás 24 órás viadalon, amelynek népes, korábbi Formula–1-es pilótákkal teletűzdelt mezőnye szombaton 15 órakor rajtol a klasszikus aszfaltcsíkon.

A második és a harmadik helyről is Peugeot indulhat Alex Wurz és Stéphane Sarrazin jóvoltából, s bár egy 24 órás viadalon vajmi kevés szerepe van a rajtsorrendnek – az erőviszonyokat azért jól mutatják az időeredmények.

„Nem is az a fontos, hogy az élről indulunk, hanem hogy megtaláltuk a tökéletes beállításokat – mondta a francia, aki már az első edzésnapon elérte a legjobb időeredményt. – Ha megteheted, rögtön gyorsnak kell lenned, mert a következő napon az időjárás talán már keresztülhúzza a számításaidat. Szóval ha nem próbálod meg az első napon, elveszíthetsz mindent. Különleges érzés az élről indulni, nekem pedig még inkább, hiszen itt élek. Nem ér fel a győzelemmel, de nagyon megnyugtató. A gyors körömben senki sem volt előttem a pályán, és azt gondoltam, ez a nagy esélyed, mert ilyesmi csak tízévente egyszer esik meg..."

Sarrazin-nek, aki az elmúlt három évben megszerezte a pole pozíciót, ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel, mivel a Wurz fémjelezte alakulat is megelőzte. Túlzás lenne azonban azt gondolni, hogy az edzésen látott Peugeot-fölénye ellenére nem láthatunk majd nagy csatát Le Mans-ban. Ugyanis az Audi is nagy nevekkel száll harcba, s az a konkrét terve, hogy trónt fosszon.

Izgalmas csatának nézünk tehát elébe, amelynek egyik szenzációja, hogy Nigel Mansell is részt vesz benne, méghozzá két fiával. Ha őszinték akarunk lenni, a nagy bajnok valószínűleg nem fog a győzelemért küzdeni (18. lett az időmérésen), ám hogy sokan szorítanak majd a sikeréért, az teljesen nyilvánvaló.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik