Autósport: visszatérés a magyar rali bölcsőjébe Diósgyőrben

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.09.28. 19:37
null
„Aki elindul az I. HELL Diósgyőr Rallyn, olyan szintű rendezvényen vehet részt, amely az első osztályú bajnokságban is megállná a helyét.”
Címkék
Pénteken az adminisztratív és a technikai átvételekkel megkezdődik az I. HELL Diósgyőr Rally. A HUMDA ORB2 és ORB3-as bajnokság szezonnyitóján összesen hetven páros áll majd rajthoz.

 

A sajtótájékoztatón Jacsó Tibor, a versenyt szervező ÉMAM Zrt. vezérigazgatója a mezőnnyel kapcsolatban kiemelte, hogy a szezon végéhez képest a hetven autót felvonultató karaván egyértelműen jónak mondható.

„Aki elindul az I. HELL Diósgyőr Rallyn, olyan szintű rendezvényen vehet részt, amely az első osztályú bajnokságban is megállná a helyét – mondta Jacsó Tibor. – Az elmúlt hetekben a munkatársaimmal együtt azon dolgoztunk, hogy a futam végeztével a versenyzők és nézők is elégedetten távozzanak Diósgyőrből, jövőre pedig még többen jöjjenek el hozzánk.”

Az I. HELL Diósgyőr Rally stratégiai partnere a DVTK. A futballstadion környékén lesz a szervízpark, itt állítják fel a céldobogót, a versenyközpont pedig a szomszédos multicsarnokban lesz. A klub létesítményei minden szempontból adottak arra, hogy kiszolgálják a verseny résztvevőit, valamint a közönséget.

Sportszakmai szempontból is komoly izgalmakat ígér az I. HELL Diósgyőr Rally. Az ORB2-ben és az ORB3-ban sem dőlt még el a bajnoki cím sorsa. Czékmány Norbert éllovasként várja a hétvégi száguldást.

„Nagy lehetőség kapujában állunk, de számolgatni, taktikázni egyáltalán nem lehet – árulta el az ORB2-es listavezető. – Kilenc ponttal vezetünk, a győztes 35-öt szerezhet, úgyhogy egyáltalán nem dőlhetünk hátra. Egy kis teher van a vállunkon, de az idei jó szerepléssel ezt mi idéztük elő. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük az előnyünket, és ezen a csodálatos helyen ünnepelhessünk. Azt viszont tudjuk, hogy ezért az esetleges sikerért nagyon meg kell majd dolgozni.”

Az I. HELL Diósgyőr Rally szervízparkjárnak szombaton és vasárnap délelőtt ugyancsak a DVTK Stadion környéke, a DVTK Sportliget lesz a helyszíne.

További információk: ww.diosgyorrally.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik