Autósport: svájci bajnokot avattak a GP2-es sorozatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.02. 12:30
A svájci Fabio Leimer lett a Formula–1 előszobájának számító GP2-es sorozat 2013-as bajnoka. A 24 éves pilóta az abu-dzabi idényzáró első versenyén negyedik lett, amivel a vasárnapi utolsó futam előtt bebiztosította összetettbeli elsőségét.

Az izgalmas versenyen első GP2-es győzelmét aratta az amerikai Alex Rossi, a bajnoki címre még esélyes Sam Bird a rajtnál beragadt, visszaesett a mezőnyben, és csak a 10. helyig jött fel. Ahhoz, hogy maradjon esélye a vasárnapi versenyen, a 9. helyen kellett volna célba érnie.

Leimer 2009-ben a Formula Master-sorozat bajnoka lett, a GP2-es bajnoki cím elvileg szabad utat engedne neki az F1 felé, hiszen a 2005-bben indult sorozat bajnokai közül Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Timo Glock, Nico Hülkenberg, Pastor Maldonado és Romain Grosjean is az F1-ben folytatta, csak két olasz, Giorgio Pantano és Davide Valsecchi maradt hoppon – igaz, utóbbi jelenleg a Lotus tartalék pilótája, és ha Kimi Räikkönen visszalép az utolsó két F1-es futamtól, rajthoz állhat a királykategóriában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik