Autósport: ismét összeáll egy Vettel, Schumacher páros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.21. 13:33
null
Mick Schumacher és Sebastian Vettel januárban egy csapatot alkot Mexikóban (Fotó: AFP)
Januárban újra összeáll a Vettel, Schumacher páros az autós Bajnokok Versenyén (Race of Champions). A január 19-én és 20-án Mexikóvárosban esedékes gálaversenyen a négyszeres F1-es világbajnok Sebastian Vettel párja Mick Schumacher, a Formula–3-as Európa-bajnokság győztese lesz.

Vettel 2007-től 2012-ig verhetetlen volt aRoC csapatversenyében Michael Schumacher párjaként, Németországot képviselve sorozatban hatszor nyerték meg a Nemzetek Versenyét.

A 2013 telén síbalesetben súlyos sérüléseket szenvedett, azóta a külvilágtól elzárva lábadozó hétszeres F1-es világbajnok fia most először szerepel a Bajnokok Versenyén, amelyet a mexikóvárosi F1-es pálya jellegzetes pontján, a Foro Sol stadion részen tartanak meg.

A korábban többek között a Kanári-szigeteken, Londonban, Düsseldorfban, Pekingben és Miamiban is megrendezett viadal először lesz Mexikóvárosban. A versenyen két, egymással párhuzamos pályán, azonosa autókkal párban küzdenek egymással a versenyzők. A rendezvényen a csapatverseny mellett egyéni viadalt is tartanak.

A verseny mellett fontos cél a jótékonyság: Schumacher balesete óta a Race of Champions szervezői is támogatnak agykutatást végző intézetet, míg Mick Schumacher a Keep Fightning alapítványt vonja be a rendezvénybe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik