Autósport: Barrichello örülhet, hogy életben maradt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.17. 19:31
null
Barrichello megmutatta a műtét utáni sebhelyet (Fotó: TV Globo)
Szerencsésnek mondhatja magát Rubens Barrichello, hogy életben van. A korábbi Formula–1-es pilóta január végén súlyos állapotban került kórházba, az orvosok daganatot találtak a nyakán, az is kérdéses volt, egyáltalán túléli-e a betegséget. A brazil pilóta azóta túl van a műtéten, és már versenyzett is a Stock Car Brasil-sorozatban.

Az esetről Barrichello a Conversa com Bial című brazil talkshow-ban nyilatkozott, ahol megmutatta a nyaka bal oldalán lévő nagy heget is.

„Otthon zuhanyoztam, amikor hirtelen fájdalmat éreztem a fejemben. Ha egy tízes skálán kellene osztályoznom, akkor olyan nyolcas-kilences erősségű lehetett. Lefeküdtem a padlóra, és alig bírtam feltápászkodni. Visszamentem a hálószobámba, és felébresztettem a feleségemet. Egyből kórházba mentünk” – mesélte.

Egy orvos barátja azt mondta neki, látta, milyen rossz állapotban volt, és nagyon szerencsés, hogy életben maradt.

„Orvosaim azt mondták, a hozzám hasonló esetekből a páciensek mindössze 14 százaléka gyógyul meg. Szerencsés vagyok, hogy én közéjük tartozom.”

Barrichello a műtét után néhány héttel már ismét versenyzett, a Stock Car Brasil-sorozat első, március 10-i, interlagosi nyitányán a második helyen végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik