Apja és a legenda aggódik Hamilton miatt, főnöke nem

Vágólapra másolva!
2011.09.26. 19:21
null
Hamilton és Massa idei ütközései már a „kívülállókat” is aggasztják (Fotó: Reuters, archív)
Címkék
A Szingapúri Nagydíj után Lewis Hamilton és Felipe Massa koccanása és az azt követő vitájuk jelentették a fő beszédtémát az F1-es berkekben. A brazil szerint Hamiltonnal valami nincs rendben, és ez a véleménye Sir Jackie Stewartnak, a britek háromszoros világbajnokának is. Anthony Hamilton, a pilóta apja a menedzsment odafigyelésének hiányában látja a bajok gyökereit, míg Martin Whitmarsh, Hamilton csapatfőnöke struccpolitikát folytat, szerinte semmi gond nincs.

Mivel Sebastian Vettel egy ponttal elmaradt attól, hogy megnyerje a világbajnokságot a Szingapúri Nagydíjon, a futam utáni fő téma Felipe Massa és Lewis Hamilton hibája volt. A két versenyző az idén nem először ütközött össze, ráadásul a Monacói Nagydíj után Szingapúrban is megbüntették Hamiltont a brazillal történt ütközése miatt.

MASSA NYILATKOZATA
„Nem először kell azt mondanom, hogy Lewis képtelen használni az eszét, még az időmérőn sem ment neki. Most a versenyen is nagy balesetet okozhatott volna, de megfizet érte, most is kapott büntetést. Csakhogy nem tanul ebből sem, az idén már túl sokszor került hasonló helyzetbe. Nagyon fontos, hogy az FIA rajta tartsa a szemét, és minden ilyen esetben megbüntesse. Beszéltem vele most is,d e nem érti, mire gondolok. Talán az apjához fordulok, ha valaki, ő megérteti vele, miről van szó."

A versenyt az angol az 5., a brazil a 9. helyen zárta, s Massa a futam utáni interjújában élesen bírálta a McLaren pilótáját. Hamilton a tévétársaságoknak nem nyilatkozott, utóbb az is kiderült, miért: amikor a BBC-vel készülődött az interjúra, Massa odament hozzá, hátulról megveregette a hátát, és gúnyosan azt mondta neki: „Szép volt, remek munka!"

A brazil továbbállt, Hamilton utána fordult, és azt sziszegte: „Soha többé ne érj hozzám!" Az interjú itt véget is ért, és az angol csak a McLaren sajtóanyagában beszélt a versenyről, a Massa-féle incidensről pedig szót sem említett.

A két versenyző Hamilton F1-be érkezésekor még jóban volt egymással, hiszen Hamilton a GP2-ben Nicolas Todt, Massa menedzsere istállójával lett bajnok. Ám az idei koccanások miatt elmérgesedett a kettejük viszonya.

Hamiltonnak azonban nem csak Massával volt kalandja az idén, szinte minden versenyen hibázik vagy nekimegy valakinek. Csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a látszat szerint semmit sem tesz mindez ellen, sőt kiáll a versenyző mellett.

„Lewisnak nehéz idénye van, Szingapúrban n is a 18. és a 19. hely közé csúszott vissza, de hibátlan versenyzéssel jött vissza az ötödik helyre. Persze a saját hibájából került rossz helyzetbe, de mindegyikünk követ el hibákat, nem? – kérdezte Whitmarsh. – Nem hiszem, hogy alapjaiban kéne megváltoznia, persze tanulnia kell még, de biztos vagyok benne, hogy így is rengeteg futamot fog még nyerni, és lesz még világbajnok."

Massa, aki szerint Hamilton levegőnek nézte őt a futam után, azt is mondta az interjújában, hogy ha a versenyző nem ért a szóból, megpróbál az apjával beszélni. Anthony Hamilton a 2010-es idény eleje óta nem menedzseli a fiát, jelenleg Paul di Resta ügynökeként járja az F1-es futamokat, és nem tetszik neki, amit lát. Szerinte a fia új menedzsmentje egyáltalán nem törődik Lewiszal.

„Sokkal többet kellene tenniük, mert ez így nincs rendben – mondta Anthony Hamilton. – Ha én beszélek Lewiszal, azt fogom mondani neki, hogy nézzen végig a boxutcán. Minden versenyzőtársa mellett ott áll a menedzsere, aki nemcsak az ügyei intézésekor képviseli, hanem az életének is fontos részét képezi, a mindennapokat könnyebbé teszi."

A korábbi versenyzők közül a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart szólalt meg, a skót úgy véli, Hamilton pazarul induló pályafutása vakvágányra futhat, ha nem tanulja meg fegyelmezni magát.

„Különös ez a helyzet, mert korábban mindannyian meggyőződhettünk róla, hogy Lewis tudja, hogyan kell autót vezetni, nagyon tehetséges. Ám csak akkor válik legendássá, ha nem követ el sorozatos hibákat, mert a sportág egyik nagysága sem tette ezt – mondta Stewart. – Mentálisan nincs rendben, könnyen felhúzza magát, és túl gyakran sodródik veszélyes helyzetekbe. Michael Schumachernek is voltak hasonló problémái, de Juan Manuel Fangiónak, Jim Clarknak, Niki Laudának vagy nekem egyáltalán nem volt ilyen problémánk."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik