Tekvondó: Újpestre igazoltak a Márton ikrek

Vágólapra másolva!
2024.02.09. 13:21
Márton Luana és ikertestvére, Viviana Újpestre igazol (Fotó: Facebook/UTE TAEKWONDO)
Az Újpesti Torna Egylethez igazolt a tavaly 57 kilóban világbajnoki címet szerző tekvondós, Márton Luana és ikertestvére, a 62 kilóban junior Európa-bajnok Viviana.

Az ünnepélyes szerződéskötésre pénteken az UTE klubházának Kupás termében került sor, ahol a Madridban élő és készülő, de magyar színekben versenyző küzdősportolók elárulták, hogy mindig a profizmust keresték, ezért választották a lila-fehér klubot. Hozzátették, amikor a falon meglátták a kiemelkedő sportolók képeit, arra gondoltak, hogy ők is egyszer közöttük kapnak helyet.

„A családommal és az edzőinkkel nagyon jó élmény itt lenni az UTE-ban. Évente többször fogunk Magyarországra látogatni és edzéseket tartani” – mondta Márton Viviana. Testvére, Luana a jövő hónapban Szófiában sorra kerülő olimpiai kvalifikációs selejtezővel kapcsolatban hozzátette, "nagyon bízunk benne, hogy megcsináljuk, mert képesek vagyunk rá és jó formában vagyunk".

Az olimpiára akkor szerezhetnek kvótát, ha súlycsoportjukban döntőbe jutnak a bolgár fővárosban. Arra a kérdésre, melyikük érzi magát jobb formában, Viviana egyből rávágta, hogy ő, majd átadta testvérének a mikrofont.

"Csak szólunk, hogy mindketten olimpiai bajnokok leszünk" – hangsúlyozta Márton Luana, aki 57 kilóban szeretne kijutni a párizsi játékokra.

Az UTE tekvondósai elárulták, hogy már kiskoruk óta nem versenyeznek egymás ellen, de az egymással végzett edzések a legkeményebbek.    

Breznai Ágnes, a klub tekvondószakosztályának vezetője elmondta, hogy a lányok és edzőik munkásságát látni maradandó élmény, nemcsak szakmabelieknek, hanem bárkinek, ugyanis profizmus, elszántság, koncentráltság és olyan motivációs szint jellemzi őket, ami mindenkit magával ragad.

A Márton ikrek jövő hét pénteken ünneplik 18. születésnapjukat. A sajtóeseményre edzőik, a 2012-es londoni olimpián ötödik finn Suvi Mikkonen, a spanyol Jesús Ramal és a szüleik is elkísérték őket, édesapjuk, Márton Zsolt pedig elárulta, hogy gyerekkora óta Ferencváros-szurkoló.

Őze István, az UTE klubigazgatója szerint nemcsak az újpesti együttesre, hanem az egész magyar sportra hatással lesz a lányok Magyarországra igazolása.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik