Vitorlázó-vb: Érdi Mária csavarlazulás miatt feladta a futamot, mégis bejutott a döntőbe

Vágólapra másolva!
2024.01.10. 11:07
null
Érdi Mária ott lehet a döntőben (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
A vitorlázó Érdi Mária kilencedik helyen jutott be kedden az éremfutamba az ILCA 6 (korábbi Laser) hajóosztály Argentínában zajló világbajnokságán.

 

A Mar del Platán címvédőként versenyző magyar vitorlázó a hazai szövetség weboldalának beszámolója alapján a keddi első futamban a 16. helyen zárt, majd a másodikban saját bevallása szerint nem vitorlázott jól, és a 24. pozícióban végzett. Az előző kettőhöz hasonlóan változó, bizonytalan szelekben rendezett harmadik futamban hatodik volt, amikor csavarok lazultak meg a hajóján, emiatt fel kellett adnia a küzdelmet.

„Méltányossági kérelmet nyújtottunk be, a tárgyalásra beidézték a hajók szállítóját is, akitől mindenki bérelte az eszközt. Ő nem tagadta, hogy kiderült még a világbajnokság előtt a hajók típushibája, mindegyikben kicserélték ezt a két csavart, kivéve éppen az enyémben” – idézte az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán hétfő este az év női sportolójának megválasztottÉrdit a hunsail.hu.

Az MVM SE hajósa elmondta, így ugyan kilencedikként ott van a döntőben, de ha az utolsó, végül feladott futamban hatodikként befut, akkor ötödikként került volna az éremfutamba és lett volna esélye a dobogós helyezésre is.

A női egyszemélyes olimpiai hajóosztály világbajnokságán 46 ország 102 sportolója indult. Ott van a mezőnyben a hajóosztály négy világbajnoka és legutóbbi két olimpiai bajnoka is.

Szerdán az első tíz helyezett számára éremfutammal, a többieknek záró futammal ér véget a világverseny.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik