Darts: Luke Littler bekerült a Premier League idei mezőnyébe!

Vágólapra másolva!
2024.01.04. 17:19
null
Littler kiváló vb-szereplése után helyet kapott a Premier League-ben is (Fotó: Getty Images)
Egy nappal a PDC-világbajnokság döntője után a darts Premier League szervezői megnevezték az idei versenysorozat nyolc állandó résztvevőjét. A világbajnokságon történtek fényében nagy meglepetés nincs a névsorban, ám egy hónapja még senki sem gondolt volna egy ilyen mezőnyre.

 

A lista első felében tulajdonképpen semmi meglepetés sincs, a világranglista első négy helyezettje automatikusan résztvevője lesz a sorozatnak, azaz a friss világbajnok Luke Humphries, a címvédő Michael van Gerwen, valamint Michael Smith és Nathan Aspinall egyaránt tagja lett a mezőnynek.

Igaz, ebből a négyesből egyedül Aspinall nem világbajnok, sőt a komplett mezőnyből is ő az egyedüli, aki még nem játszott világbajnoki döntőt sem.

A „szabadkártyával” induló másik négy játékos között is három világbajnokot találunk: itt van a sorozat tavalyi döntőse, Gerwyn Price, a PL-be két év kihagyás után visszatérő Rob Cross, és némi meglepetésre a kétszeres világbajnok Peter Wright, aki a mostani vb-n az első meccsén kikapott. A nyolcadik résztvevője a sorozatnak a világbajnoki döntőben szerda este Humphriesszal szemben alulmaradó, mindössze 16 éves Luke Littler.

Az angol csodatini a vb-n mutatott teljesítményével joggal kapott meghívót, ám egy hónapja erre még ő maga sem számított volna...

A PREMIER LEAGUE 2024-ES KIÍRÁSÁNAK MEZŐNYE (zárójelben a nemzetiség után a friss világranglistán elfoglalt helyezés)
Luke Humphries (angol, 1.), Michael van Gerwen (holland, 2.), Michael Smith (angol, 3.), Nathan Aspinall (angol, 4.), Gerwyn Price (walesi, 5.), Rob Cross (angol, 6.), Peter Wright (skót, 8.), Luke Littler (angol, 31.)


A nyolc játékos február 1-tól május 16-ig minden csütörtökön 16 egyenes kieséses versenyen csap össze egymással, minden szereplés pontot ér a bajnoki tabellán, amelynek első négy helyezettje jut majd be a londoni döntőbe, amelyet május 23-án rendeznek.

A versenynapok és a helyszínek (Fotó: pdc.tv)
A versenynapok és a helyszínek (Fotó: pdc.tv)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik