Rp. gyorskorcsolya: elődöntős a női és a férfiváltó a szöuli vk-n

Vágólapra másolva!
2023.12.15. 13:48
null
Nógrádi Bencéék második helyen jutottak be az elődöntőbe (Fotó: Árvai Károly, archív)
A világkupa-sorozat negyedik állomásán, Szöulban pénteken a selejtezőket rendezték meg – magyarokkal a jégen.

Kezdjük a legjobb hírrel: a Bontovics Balázs, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel összetételű férfiváltó „csont nélkül”, a második helyen jutott az elődöntőbe a rövid pályás gyorskorcsolyázók szöuli világkupa-viadalán – egyébként a Liu Shaoangot is soraiban tudó kínai kvartett mögött.

Szintén elődöntős a Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású csapat: a lányok Dél-Korea és Japán mögött a harmadik helyen értek célba pénteken a negyeddöntőben, ám időeredményeknek köszönhetően szombaton a döntőbe jutásért futhatnak.

A Bácskai, Kónya, Jászapáti, Tiborcz összetételű vegyes váltónk számára viszont már az első napon befejeződött a verseny: a négyes az Egyesült Államok és Dél-Korea mögött csak harmadik lett negyeddöntős futamában, ami nem ért továbbjutást.

A világkupa-sorozat sajátossága, hogy minden állomáson egy-egy távot kétszer rendeznek meg, ez Szöulban az 1500 méter – mindkettőn nevezett Bontovics Balázs és Sziliczei-Német Rebeka, és s mindketten mindkettőn elődöntőbe jutottak (ugyanez nem sikerült Tóth Eszternek, Somogyi Barbarának, Bácskai Sára Lucának, Somodi Majának és Jászapáti Péternek).

Ötszáz és ezer méteren a férfiaknál két kanyart is rendeztek az indulók száma miatt: ötszázon Tiborcz Dániel vette sikerrel mindkét akadályt, ezer méteren a selejtezőből Nógrádi, Tiborcz és Jászapáti is továbbment, az előfutam után már csak Tiborcz örülhetett – ebben a két egyéni számban nevezett az immár a kínai színeket képviselő Liu Shaoang és Shaolin is, mindketten mindkét távon továbbjutottak.

A nőknél egyéniben Kónya Zsófia ötszáz és ezer méteren is indult, mindkét távon továbblépett.

Azok a versenyzők, akiknek pénteken nem sikerült a továbbjutás, szombaton és vasárnap a reményfutamokból még visszaverekedhetik magukat a legjobbak közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik