Paratriatlon: két triatlonistánk pályázik a paralimpiai indulásra

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.11.01. 20:16
null
A 23 éves Mocsári Bence remek pozícióba hozta magát 2023-ban
A 23 éves Mocsári Bence remek pozícióba hozta magát 2023-ban, így amennyiben nem történik semmi váratlan, nagy valószínűséggel ott lehet majd Párizsban.

 

Mocsári Bence könyökízületi rendellenességgel született, mely a bal karját érintette, ennek ellenére gyerekkorában elhatározta, élsportoló lesz. A paraúszó és paratriatlonista remek eredménysort tud maga mögött az idén, így joggal pályázik a párizsi indulásra.

„Az idei évben már a paralimpiára is elkezdődött a kvalifikációs időszak. Az év elején jól kivitelezett edzőtáborokat sérülés követett, melyet hosszas kezeléssel, de végül sikerült nyár elejére rendbe tenni, így kezdtem bele a július elsejével kezdődő kvalifikációs időszakba. A sérülésmentes munka kezdetével egyidejűleg klubbot és edzőt is váltottam. Szegedről Pécsre a PSN Zrt.-hez igazoltam, így azóta Tóth Szilárd kezei alatt zajlik a felkészülésem. A költözés új kihívások elé állított, de a Mecsek és a dombos táj mind futáson, mind pedig kerékpáron sok fejlődési lehetőséget tartogatott. Ennek meglett az eredménye, amin szerintem a környezeti adottságok mellett az edzőim rátermettségének is köszönhető” – kezdte a 23 éves Mocsári Bence.

A pontevedrai világbajnokságon elért 4. helyezése, illetve az azt követő két világkupán elért ezüstérme a paralimpiai kvalifikációs listán az 5. helyre repítette, így a hátralévő hónapokban már csak a pozíció tartására kell törekednie. "Véglegesen csak júliusban, a kvalifikációs időszak zárásával jelenthető ki, hogy megvan a kvóta, de a pontszámok alapján nagy valószínűséggel problémamentesen kijutok a párizsi játékokra. Jövőre így cél a sérülésmentes, állandó és felépített munka, melyet melegégövi és magaslati edzőtáborokkal színesítünk" – folytatta a makói sportoló.

"Bence mellett még egy sportolónknak van reális esélye a kijutásra, Lévay Petra (FTC) jelenleg a 12. helyen áll. A jövő évre négy fő verseny van betervezve, Abu Dhabiban, Ausztráliában, Japánban, majd Üzbegisztánban. Petrának a legjobb kilenc a cél, ugyanis egyenes ágon ennyien jutnak majd ki.

Összességében pedig messze jobban állunk, mint Tokió vagy akár Rió előtt. Úgy gondolom, hogy a legjobb hat reális Bence esetében, míg Petrának a kijutás is óriási lehetőség lenne" – fogalmazott a tervekkel kapcsolatban Boronkay Péter, a para szakág vezetője.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik