Darts: MvG dobott kilencnyilast, de Humphries nyerte a tornát

Vágólapra másolva!
2023.11.26. 23:43
null
Luke Humphries nyerte a tornát (Fotó: Imago)
A délnyugat-angliai Minehead tengerparti kisvárosában rendezték a PDC idei Players Championship versenyét, amelynek fináléjában megismétlődött a tavalyi egyik elődöntő: Michael van Gerwen találkozott Luke Humphrieszal, ám ezúttal utóbbi örülhetett, miután 9–6-os hátrányból feltámadva nyerte meg a tornát, holott a finálé elején még a holland dobott kilencnyilast...

A negyeddöntőkkel kezdődött a háromnapos verseny utolsó játéknapja, s Michael van Gerwen újabb diadalmenete – igaz, már Stephen Bunting ellen sem múlott sokon, hiszen az angol 9:6-ra vezetett a holland ellen az első negyeddöntőben, ám hátralévő két kezdését sem tudta kihasználni, s MvG sorozatban négy leget nyerve továbbjutott – 107.07-es átlaggal.

Az elődöntőben aztán a Luke Woodhouse-t búcsúztató Gabriel Clemens jóval könnyebben adta meg magát, Van Gerwen ismét 100 fölött átlagolt, s 116-ra nyerve jutott be a döntőbe.

Ott Luke Humphries várt rá, akivel tavaly az elődöntőben találkozott, s múlta felül 115-re, s aki a James Wade elleni 107-es győzelemmel indította a napját. A négy között a nap legsimább győzelmét aratva 113-mal búcsúztatta Ryan Joyce-t, így készülhetett idei harmadik premiertorna-döntőjére – a másik kettőt, a World Grand Prix-t és a Grand Slam of Dartsot megnyerte.

A döntőt aztán Humphries kezdte jobban, rögtön az első legben egy 130-as kiszállóval indított – válaszként Van Gerwen 126-os checkouttal felelt. Miután a folytatásban mind a ketten kihagytak egy-egy lehetőséget, hogy hátsó pályáról nyerjenek leget, jött Van Gerwen és az ötödik legben dobott egy kilencnyilast, amivel brékelőnybe került, s ezt meg is őrizte féltávig a holland.

MvG KILENCNYILASA


Sőt, a második pihenő után ismét elvette Humphries kezdését Van Gerwen, amivel már 74-re vezetett, s egyre nehezebben tűnt elképzelhetőnek, hogy az angol vissza tud jönni a meccsbe.

S ugyan Van Gerwen nyert leget 10 és 11 nyíllal is, de Humphries mégis ledolgozta a hátrányát – többek között egy 142-es kiszállóval, majd 99 után átvette a vezetést. A döntő 20. legjében aztán páratlan izgalmak következtek: mind a ketten lezárhatták volna a leget – Humphries a meccset is. Van Gerwen négy nyilat rontott a végén a kiszállóra, 16-ról négyre negyedelte magát, és Humphries is többször „aládobott” a duplának, mire végül a dupla egyessel kiszállt.

A KISZÁLLÓ

 

Ezzel Luke Humphries idei harmadik nagy tornáját nyerte meg – ráadásul az előzőt a Grand Slam of Darts döntőjét éppen egy héttel ezelőtt.

PDC PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS, MINEHEAD
DÖNTŐ
Michael van Gerwen (holland, 40.)–Luke Humphries (angol, 7.) 9–11

ELŐDÖNTŐ
Michael van Gerwen (holland, 40.)–Gabriel Clemens (német, 28.) 11–6
Luke Humphries (angol, 7.)–Ryan Joyce (angol, 11.) 11–3

NEGYEDDÖNTŐ
Stephen Bunting (angol, 16.)–Michael van Gerwen (holland, 40.) 9–10
Luke Woodhouse (angol, 20.)–Gabriel Clemens (német, 28.) 7–10
James Wade (angol, 15.)–Luke Humphries (angol, 7.) 7–10
Damon Heta (ausztrál, 3.)–Ryan Joyce (angol, 11.) 6–10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik