Darts: itt kilencnyilas, ott 172.5 pontos körátlag – videó

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 12:46
null
Niko Springer kilencnyilasa miatt ellenfele nem kapott esélyt a tökéletes játékra
Minden idők talán legjobb dartslegjét játszotta egymással a PDC német játékosok számára kiírt Super League-jében kedden Niko Springer és Manfred Bilderl.

 

Mindkét német játékos két háromtriplás körrel kezdte a leget, Springer két 180 után 141-gyel, Bilderl 171 és 174 után 156-tal állt, így mindkettejüknek volt esélye a kilencnyilasra.

Springer aztán nem adott esélyt Bilderlnek, tripla 20 és tripla 19 után úgy dobta be a dupla 12-t, hogy a kiszálló előtt kiejtette a kezéből a harmadik nyilat, azaz teljesen megtört a lendülete.

A bravúr Springeré lett, míg Bilderlt csak az vigasztalhatja az elszalasztott kilencnyilas után, hogy a leget 172.5 pontos háromnyilas átlaggal zárta (a kilencnyilas körátlaga 167 pont). Ha két 180-as körrel kezdett volna, akkor 180 az eredménye, és kijelenthető, hogy kettejüké volt a tökéletes játék.

A januári vb-döntőben láttunk hasonlót, Michael van Gerwen és Michael Smith is két tökéletes körrel kezdett, de aztán Van Gerwen a dupla 12-es mellé dobott, majd Smith teljesítette a kilencnyilast. Eddig azt nevezték minden idők legszínvonalasabb legjének, de a számok alapján a keddi Springer–Bilderl csörte azt is felülmúlta.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik