Vb: „A magyar karate már nyert ezzel a versennyel”

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.10.24. 08:34
null
Az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor felkészülése jól sikerült, a világbajnokságon népes és lelkes közönség előtt mutathatja meg tudását (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Kedden kezdődik a budapesti karate-világbajnokság, amelyen várhatóan telt ház előtt léphetnek tatamira a magyar karatékák. Büchler Zsolt szövetségi kapitány bízik a mieink sikeres szereplésében.

 

MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB sportági eseményét rendezik a magyar fővárosban, keddtől ugyanis a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a 26. karate-világbajnokságnak. Ez az utolsó világbajnokság, amelyen az országok minden kategóriába kvalifikációs verseny nélkül nevezhetik a legjobb versenyzőjüket, így rekordlétszámú, nagyjából 1300 karatéka mérheti össze tudását. Hazánk sosem látott létszámmal, 22 ép és 18 parasportolóval képviselteti magát. A válogatott a múlt héten Tatán edzőtáborozott, míg hétfőn nyílt edzést tartott az MTK küzdősportcentrumában a Lantos Mihály Sporttelepen, a versenyre hangolva.

Büchler Zsolt   szövetségi kapitány elmondta, nem szeretne nyomást helyezni a magyar versenyzőkre, mindazonáltal úgy gondolja, az elvégzett munkának legalább két-három éremben meg kell mutatkoznia.

„A magyar karate már nyert ezzel a versennyel  – mondta Büchler Zsolt. –  A sportolók, a szövetség és az edzői stáb együtt hatalmas munkát végzett, erre végtelenül büszke vagyok. A versenyzők a szívüket-lelküket kitették, de nagyon nehéz vébének nézünk elébe. Százhuszonnyolcas táblákról indulunk, ahol minden ország legjobb versenyzője ott lesz, és mindenki nyerni jön. Nehéz esélyt latolgatni, ám mindegyik szakágban és versenyszámban vannak potenciális esélyeseink. Küzdelemben szeretnénk, ha lenne legalább két éremmérkőzésünk, amelyből az egyik döntő, katában szintén két éremmérkőzésben reménykedünk. Rajtuk kívül ne feledkezzünk meg a parakaratésokról sem, náluk már  korábban is    jó eredményeket értünk el,  így ott három-négy versenyzőt várunk a négy közé.”

A szövetségi kapitány hozzátette, ez élete legnagyobb eseménye, s szeretné, ha a karate ünnepe lenne a budapesti világbajnokság, egyúttal kérte a szurkolókat, minél többen buzdítsák a helyszínen a magyar csapatot.

A vb-re egyébként minden bérlet elfogyott, napijegyek azonban még korlátozott számban kaphatók.

 

26. KARATE-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
A    magyar indulók

Formagyakorlat
 Férfiak:   
Nagy Botond
Nők:   Sterck Laura
Férfi csapat: Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung, Simák Dániel, Szilágyi Gergő
Női csapat:   Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda

Küzdelem
Férfiak:  
 Kiss András (60 kg), Tadissi Martial (67 kg), Hárspataki Gábor (75 kg), György Dániel (84 kg), Kapdebo Botond (+84 kg)
Férfi csapat:   Botos Botond, György Dániel, Hárspataki Gábor, Kapdebo Botond, Kiss András, Nichols Dávid, Tadissi Martial
Nők:   Molnár Réka (50 kg), Jakubovics Dalma (55 kg), Ilankovic Aleksandra (61 kg), Pap Dorottya (68 kg), Fleischer Dóra (+68 kg)
Női csapat:   Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya

Parakarate
Kerekesszékes:  
Harka József, Molnár Csaba, Németh István, Dobos Réka
Látásban akadályozottak:   Kátai-Németh Vilmos, Poczok Zsolt, Rácz Richárd
Értelmileg akadályozottak
Tanulásban akadályozottak:   
Csatári János, Fekete László, Kákosy Olívia, Kárpáti Petra, Paulovics Dóra
Down-szindrómás:  Miklósics Péter, Pálfi Krisztián, Sándor Máté, Boros Beatrix, Pátkai Andrea, Szabó Alexandra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik