Sportlövészet: három szakágvezető irányít az olimpiai szakágakban

Vágólapra másolva!
2023.10.31. 17:10
null
Fotó: Dömötör Csaba
Szorosabb kapcsolat kialakulása és direktebb döntések meghozatala várható Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) főtitkára szerint az új felállásban, amelyben egy szövetségi kapitány helyett három szakágvezető irányít majd az olimpiai szakágakban.


Az MSSZ hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Herczegh Szabolcs eddigi szövetségi kapitánnyal és az elnökség úgy határozott, hogy a hatáskört átszervezi és az egyes szakmai területekhez tartozó feladatok ellátásával a három olimpiai szakág vezetőjét bízza meg.

Sinka László az M1 aktuális csatornának kedden úgy nyilatkozott, hogy az elnökség egyhangúlag hozta meg a döntését. Hozzátette: elsősorban az volt az ok, hogy egy újítást szeretnének kipróbálni, „különösen azért, mert a világ számos országában hasonló modell szerint működik a szövetségekben a szakmai irányítás”.

„Úgy éreztük, eljött az idő, hogy egy ilyen váltásra kerüljön sor” – folytatta.

A változtatás célja alapvetően az, hogy "kicsit megújítsa, megerősítse a szövetség és a három olimpiai szakág belső együttműködését és annak harmonizálását".

Az elnökség az ez évi tapasztalatok alapján foglalt állást a változtatás mellett. A főtitkár emlékeztetett rá, hogy az olimpiai szakágakat illetően eddig is a szakági vezetők voltak a legközelebbi partnerei a szövetségi kapitánynak, a módosítással nagyobb súly kerül rájuk és a szakági bizottságokra, szorosabb kötelékek alakulhatnak ki és direktebb döntések születhetnek. Koronglövészetben Visnyei Balázs, a puskásoknál Kissné Oroszi Edit, a pisztolyosoknál pedig Pál-Plichta Györgyi a vezető.
Herczegh Szabolcs tavaly június óta látta el a szövetségi kapitányi feladatokat.

A jövő évi, párizsi nyári játékokat illtően Sinka László emlékeztetett rá, hogy a sportlövészet két olimpiai és két paralimpiai kvótával rendelkezik.

„Ha négy-öt kvótát sikerülne szerezni, az nagyon nagyszerű lenne, a parásoknál pedig az eddigi kettő is kiválónak tűnik” – mondta a főtitkár.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik