Torna: harminckét ország versenyzője vesz részt a szombathelyi világkupán

Vágólapra másolva!
2023.09.06. 13:11
Harminckét ország 130 versenyzője vesz részt a Waberer's torna challenge világkupán, amelynek péntektől vasárnapig a szombathelyi Aréna Savaria ad otthont.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára a szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: harminc éve először van reális esélye annak, hogy a férfi- és a női válogatott is megszerezze a csapatszintű kvalifikációt az olimpiára, s ennek a felkészülésnek fontos állomása a szombathelyi verseny.

Berki Krisztián sportigazgató arra hívta fel a figyelmet, az antwerpeni világbajnokság előtt a versenyzők számára utoljára a szombathelyi viadal kínál lehetőséget arra, hogy nemzetközi szintű erőpróbán vegyenek részt, emellett a vk a jövő heti országos bajnokságra való felkészülést is szolgálja.

László Győző alpolgármester megtisztelőnek nevezte, hogy évről évre Szombathely adhat otthont a rangos tornaversenyeknek, amelyek a város jó hírét öregbítik. Éppen ezért további támogatásukról biztosította a szervezőket.

A hazai indulók közül Czifra Bettina Lili felemás korláton, gerendán és talajon, Székely Zója felemás korláton és gerendán, Mayer Gréta ugrásban és talajon, Tömböl Boglárka pedig ugrásban mutathatja be a gyakorlatát. A tavalyi Eb-n ezüstérmes Mészáros Krisztofer lólengésben, korláton és nyújtón, Balázs Krisztián pedig talajon, korláton és nyújtón indul. Molnár Botond talajon és ugrásban, Kiss Balázs lólengésben és gyűrűn, Tomcsányi Benedek pedig gyűrűn és ugrásban lesz érdekelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik