Koronglövő Eb: Pongrátz Bianka kiválóan kezdett skeetben

Vágólapra másolva!
2023.09.10. 15:59
null
Fotó: Magyar Sportlövők Szövetsége, Facebook/archív
Pongrátz Bianka a hatodik helyen áll női skeetben az Eszéken zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokság első, vasárnapi versenynapját követően.


A magyar szövetség tájékoztatása szerint Pongrátz Bianka 72 korongos teljesítményt ért el: az első rottéban mindössze egyet hibázott, a második sorozatban mind a 25 korongot lelőtte, a harmadikban pedig kettőt rontott. Ezzel jelenleg a hatodik, vagyis döntős helyen áll, de a negyedik brit Amber Jo Rutter és a görög Emmanuela Kacuraki is 72 korongot ért el. Közöttük jelenleg a jobb utolsó sorozat eredménye rangsorol.

A 38 fős mezőny roppant szoros, heten is lőttek 71 korongot. Az első nap után a hibátlanul teljesítő, 75 korongot elérő szlovák Danka Barteková áll az élen, aki Bakuban megnyerte a vb-t. Hétfőn még két sorozatot lőnek a versenyzők, a döntőbe hatan jutnak.

A szám másik magyarja, Molnár Diána 57 találattal a 38. helyről várja a folytatást.

A férfi skeetlövők versenyében három magyar szerepel, közülük Jakó Attila 75-ből 68 találattal az 59., míg Domokos Gábor 61 találattal a 72., Saranszky Péter pedig 56 koronggal a 74.

A kontinensbajnokságon versenyszámonként egy ötkarikás kvóta talál gazdára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik