Asztalitenisz csapat Eb: a Szőcs vezette románok döntősök, Németország lesz az ellenfél

Vágólapra másolva!
2023.09.16. 14:55
null
Az európai ranglistán második helyen álló Szőcs Bernadette eddig hibátlan teljesítményt nyújtott Malmőben (Fotó: ETTU)
A malmői asztalitenisz Európa-bajnokság női csapatversenyében bejött a papírforma, vasárnap német–román döntőt rendeznek, miután az elődöntőben a címvédő németek Portugáliát, a románok pedig Franciaországot búcsúztatták.

 

Németország és Románia hosszú ideje az európai női asztalitenisz főszereplője, legutóbb 2009-ben Stuttgartban fordult elő, hogy legalább az egyikük nem jutott be a csapatverseny fináléjába. Az azóta megrendezett nyolc Eb-ből négyszer német, kétszer pedig román aranyérem született, s négyszer fordult elő, hogy egymás ellen vívták a döntőt – legutóbb 2021-ben Kolozsváron, ahol a németek örülhettek. Mindezt figyelembe véve nem meglepő, hogy Malmőben is ez a két együttes vívja az aranycsatát.

A portugálok elleni elődöntőben a címvédő németek a két honosított kínai, Han Yang (európai ranglista 1.) és Shan Xiaona (11.) mellett Nina Mittelhammal (4.) álltak fel, s nem sok esélyt adtak ellenfelüknek, még játszmát sem veszítettek. A románok Szőcs Bernadette (2.), Elizabeta Samara (6.), Adina Diaconu (26.) triója kicsivel nehezebben, 3:1-re nyert, de a sikerük összességében nem forgott veszélyben. Az együttes húzóembere ezúttal is a hónapok óta bombaformában lévő, a júniusi Európai Játékokon egyesben és csapatban is aranyérmet szerző Szőcs Bernadette, a 28 éves klasszis Malmőben eddig nyolc mérkőzésen állt asztalhoz, és mindegyiket megnyerte úgy, hogy közben mindössze négy játszmát vesztett.

Érdekesség, hogy két évvel ezelőtt Kolozsváron pontosan ugyanez volt az elődöntő párosítása (akkor a románok nyertek 3:0-ra, a németek pedig 3:1-re), szóval 2021 óta az erőviszonyok gyakorlatilag semmit sem változtak.

A német–román női csapatdöntő vasárnap 14 órakor kezdődik.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, MALMÖ
Nők
Elődöntő

Németország–Portugália 3:0
Románia–Franciaország 3:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik