Asztalitenisz: Ecseki és Dari győzelemmel rajtolt a riói WTT-versenyen

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.08. 06:42
null
Ecseki Nándor meggyőző játékkal, sikerrel vette a selejtező első fordulóját (Fotó: WTT)
A Rio de Janeiróban zajló WTT-verseny első napján, a selejtező első fordulójában Ecseki Nándor és Dari Helga is magabiztos játékkal győzött, Majoros Bence és Hartbrich Leonie viszont már az első körben elbúcsúzott.

 

A múlt heti limai verseny után Rio de Janeiróban folytatódik a WTT-sorozat, a 75 ezer dollár összdíjazású brazíliai torna contender besorolást kapott. Magyar részről ugyanaz az öt játékos nevezett, mint legutóbb Peruban, azaz Ecseki Nándor, Majoros Bence, Madarász Dóra, Dari Helga és Hartbrich Leonie szerepel Rióban.

Közülük Madarász kivételével mindenki érdekelt volt az egyes selejtezőjének első fordulójában, s a mieink felemás mérleggel zárták ezt a kört. Jó hír, hogy Ecseki (világranglista-321.) és Dari (291.) győzelemmel mutatkozott be, előbbi a perui Felipe Duffoo (–), utóbbi a brazil Karina Ayumi Senaga Shiray (418.) ellen győzött egészen simán, első számú férfijátékosunk, Majoros (108.) viszont kikapott a német Cedric Meissnertől (94.), s Hartbrich (246.) sem bírt a luxemburgi Sarah De Nuttéval (118.).

Ami a folytatást illeti, a kvalifikáció második körében már Madarász Dórának is játszania kell, s asztalhoz áll a Majoros Bence, Anders Lind magyar, dán férfi és a Dari, Hartbrich női páros, míg az Ecseki Nándor, Lubomír Pistej magyar, szlovák férfi páros és az Ecseki, Madarász vegyes páros a főtáblára kapott besorolást.

ASZTALITENISZ, WTT-SOROZAT, CONTENDER, RIO DE JANEIRO
FÉRFI EGYES
SELEJTEZŐ 1. FORDULÓ

Ecseki Nándor–Duffoo (perui) 3:1 (–8, 8, 4, 8)
Meissner (német)–Majoros Bence 3:0 (9, 8, 8)
NŐI EGYES
SELEJTEZŐ 1. FORDULÓ

De Nutte (luxemburgi)–Hartbrich Leonie 3:0 (7, 6, 9)
Dari Helga–Senaga Shiray (brazil) 3:0 (9, 3, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik