Asztalitenisz: Dari Helga bravúros győzelemmel kezdett Limában

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 08:00
null
Dari Helga a nap meglepetését szerezte azzal, hogy legyőzte a stabilan top 100-as svéd Christina Källberget (Fotó: WTT)
Az asztalitenisz WTT-sorozat limai állomásán, a selejtező második fordulójában Dari Helga kellemes meglepetésre 3:0-ra legyőzte a svéd Christina Källberget, ezzel egy mérkőzésre került a főtáblától. Madarász Dóra is győzött, míg Hartbrich Leonie és Ecseki Nándor kiesett.

 

Ezekben a napokban Lima ad otthont a WTT-sorozat contender besorolású versenyének, amelyre öt magyar játékos nevezett. Közülük egyesben Majoros Bence már korábban búcsúzott, miután a selejtező második fordulójában négy játszmában kikapott a brazil Carlos Ishidától.

Ugyanebben a körben hasonlóan járt a 23 éves Hartbrich Leonie (világranglista-246.) is, aki nem állt messze a bravúrtól, a Puerto Ricó-i Melanie Díaz ellen 2:1-re vezetett, majd a negyedik játszmában 10-ig, az ötödikben pedig 9-ig is eljutott, azaz karnyújtásnyira volt a győzelem, de végül 3:2-re kikapott.

Dari Helga (291.) viszont egyértelműen a nap meglepetését szerezte azzal, hogy legyőzte Christina Källberget (96.): a már több mint egy éve stabilan top 100-as svéddel szemben még játszmát sem veszített a budaörsiek 21 esztendős fiatalja, aki ezzel egy lépésre került a főtáblától, igaz, a selejtező harmadik köre a dél-koreai Li Eun Hje ellen még ennél is rázósabbnak ígérkezik.

Madarász Dóra (92.) viszont egyértelműen esélyesként lépett asztalhoz a perui Maria Maldonado (555.) ellen, s ennek megfelelően gond nélkül lépett tovább, a főtábláért a Hartbrichot legyőző Melanie Díazzal mérkőzik.

A férfiaknál Ecseki Nándor (321.) volt az egyetlen, akinek már a selejtező első fordulójában asztalhoz kellett állnia, azt a meccset a chilei Gustavo Gómez ellen még viszonylag simán megnyerte, a második kör viszont már a végállomást jelentette, a selejtezőben másodiknak rangsorolt német Ricardo Walther (70.) három játszmában megverte a 26 éves balkezes magyar játékost. Ecseki egyesben tehát befejezte, párosban viszont még bizonyíthat, a szlovák Lubomír Pistejjel alkotott duóját a hatodik helyen emelték ki, így csak a csütörtökön rajtoló főtáblán kapcsolódik be a küzdelmekbe.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, LIMA
FÉRFI EGYES
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Walther (német)–Ecseki Nándor 3:0 (9, 2, 2)
NŐI EGYES
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Dari Helga–Källberg (svéd) 3:0 (8, 10, 6)
Madarász Dóra–Maldonado (perui) 3:0 (2, 6, 9)
Díaz (Puerto Ricó-i)–Hartbrich Leonie 3:2 (9, –10, –9, 10, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik