Teqball: éremeső a bajnokság veszprémi döntőiben

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 19:48
null
Bányik Csaba, Katz Balázs, Odnoga Mátyás és Bakó Ádám csapott össze a férfipáros döntőjében (Fotó: Földi Imre)
Kétnapos rendezvényen alakult ki a Mol országos teqballbajnokság különböző sorozatainak végeredménye: a Veszprém Arénában rendezett fináléban női és férfi egyéniben, párosban, valamint vegyes párosban osztottak érmeket.

Az Európai Játékokra utazó magyar teqballküldöttségnek pénteken még a budapesti BOK-csarnokban volt jelenése, ugyanis a játékosok ott vették át a Magyar Olimpiai Bizottság által előírt formaruhát. A Vasas Lea, Janicsek Zsanett, Bányik Csaba, Katz Balázs alkotta keret tagjai szombaton és vasárnap a Mol országos teqballbajnokság Veszprém Arénában rendezett helyosztóin szerepeltek.

A teqball magyar innovációként az újításról és az építkezésről szól – hangsúlyozta Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a vasárnapi döntők előtt. Közölte: a teqball országos bajnokság második fordulóját Veszprémben, Európa kulturális fővárosában, ráadásul a kontinens egyik legjobb hangulatú arénájában rendezhették meg.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a magyar sportért dolgozók közös felelőssége az, hogy a fiatalokat megnyerjék a sport világának.

„A sportágak folyamatos megújítása nélkül nehéz lenne az építkezés” – jelentette ki Schmidt Ádám.

Schmidt Ádám (Fotó: Földi Imre)
Schmidt Ádám (Fotó: Földi Imre)

Janó Márk, a Magyar Teqballszövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy a feltörekvő sportág bajnoki fordulóját egy olyan városban rendezhetik, ahol nagy hagyománya van a labdajátékoknak.

A női egyéni versenyben az Európai Játékokon is részt vevő Janicsek Zsanett végzett az élen Ács Krisztina és Izsák Anna előtt, női párosban pedig a Vasas Lea, Janicsek Zsanett duó nyerte meg a kétcsapatos tornát Pécsi Petra és Vicsek Nóra ellen.

Janicsek Zsanett és Vasas Lea (Fotó: Földi Imre)
Janicsek Zsanett és Vasas Lea (Fotó: Földi Imre)

A férfiak bajnoka Blázsovics Ádám lett, míg Csereklye Martin és Katz Balázs vehette át az ezüst-, illetve bronzérmet. Párosban az Európai Játékokra utazó Bányik Csaba, Katz Balázs kettős diadalmaskodott az Odnoga Mátyás és Bakó Ádám ellen vívott fináléban, a harmadik helyen Csereklye Martin és Forgács Bence végzett.

Vegyes párosban arannyal bővítette éremkollekcióját Bányik Csaba és Ács Krisztina, ezüsttel Blázsovics Ádám és Pécsi Petra, valamint bronzzal Odnoga Mátyás és Vicsek Nóra. A bronzérmeket Tóth Tamás, a Magyar Teqballszövetség főtitkára, az ezüstérmeket Porga Gyula, Veszprém polgármestere, míg az öt profi kategória aranyérmeit Janó Márk adta át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik