Asztalitenisz-vb: Hartbrich Leonie nem bírt a „szupernagyival”

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.20. 20:32
null
Hartbrich Leonie számára megoldhatatlan feladatot jelentett a luxemburgi-kínai Ni Xialian (Fotó: WTT)
A durbani 53. egyéni asztalitenisz-világbajnokság első napjának utolsó magyar bemutatkozója Hartbrich Leonie volt, a 23 éves játékos a főtábla első fordulójában négy játszmában vereséget szenvedett a luxemburgi-kínai Ni Xialiantól.

A Dél-Afrikában zajló egyéni vb nyitó napjának délelőtti programjában a mieink három győzelemmel (Madarász Dóra, valamint a Póta Georgina, Madarász Dóra és az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros) és egy vereséggel (Majoros Bence) kezdtek, este pedig Hartbrich Leonie is asztalhoz állt – a sorsolásnál nem volt szerencséje, a 64 közé jutásért Ni Xiannal kellett megmérkőznie.

A luxemburgi-kínai asztaliteniszező néhány hét múlva, július 4-én lesz 60 éves, ám ez ne tévesszen meg senkit, a 36. helyen kiemelt „szupernagyi” még mindig Európa elitjéhez tartozik, ott volt a februári Európa Top 16 versenyen, s úgy általában, a fiatal magyarnál sokkal előrébb sorolt játékosokat is gond nélkül elintéz. Miként tette azt most a 23 esztendős Hartbrich Leonie-val, a kiemelésnél a kettejük között a látható 76 helynyi különbség az asztalnál is megmutatkozott, Ni Xialian négy játszmában, 24 perc alatt lezárta a meccset.

Ami a folytatást illeti, vasárnap újabb öt magyar egységért szoríthatunk, Durbanben asztalhoz áll Szudi Ádám, Póta Georgina, Bálint Bernadett, valamint az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes és a Majoros Bence, Anders Lind magyar, dán férfi páros.

ASZTALITENISZ
56. EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN

Nők. Egyes. A 64 közé jutásért
Ni Xialian (luxemburgi, 36. kiemelt)–Hartbrich Leonie (112.) 4:0 (8, 4, 6, 6)

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik